rss

Ipoteza auto: SEAT Salsa Roadster

  1. 26/01/2009
  2. Tags: Audi, Roadster, SEAT, SEAT Salsa, SEAT Tango, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (5)

    Dupa multa vreme a venit din nou momentul sa vorbim despre un model sportiv produs de SEAT. Dupa ce oficialii Volkswagen au anuntat ca BlueSport Concept, prezentat la Detroit, ar putea intra in productia de serie daca si alte marci din grup, cum ar fi Audi si SEAT, vor fi de acord, ideea ca brandul spaniol sa aiba in gama de modele si un supercar capata contur din ce in ce mai mult.

    Exista voci care sustin chiar ca Audi lucreaza deja la o astfel de versiune sportiva, care ar urma sa se numeasca R4, in timp ce colegii de la SEAT sunt convinsi ca un roadster s-ar potrivi de minune in gama de la Martorell.

    Au trecut aproape sase ani de cand SEAT a prezentat conceptul Tango, iar compania nu a mai facut nici un pas in ceea ce priveste o eventuala intrare pe piata roadsterelor pure, desi prototipul realizat in 2003 de Centrul Tehnic SEAT nu arata deloc rau. Insa, de atunci, "nada"...

    Ipotetica producere in serie a unui roadster SEAT, fie ca se va numi Tango sau, asa cum deja se zvoneste, Salsa, ar putea prinde viata doar in cazul in care trei marci din Grupul Volkswagen vor accepta provoarea de a adapta BlueSport Concept propriului limbaj de design. "Pentru reducerea costurilor de productie", asa cum declarau oficialii VW, la Detroit.

    Intrebarea care se pune in acest moment este daca proiectul va prinde viata, cu atat mai mult cu cat sunt multi cei care si-ar dori sa vada pe piata un roadster SEAT, care ar fi, spunem noi, o alternativa mai ieftina la modelele similare mai scumpe de la Audi si Volkswagen.

     

    Vizualizari: 1023