rss

Ipoteza auto: renaste Ford Capri?

  1. 25/08/2008
  2. Tags: Capri, Coupe, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)


    Iar a fost scos de la naftalina zvonul potrivit caruia Ford va reinvia celebrul coupe de buget Capri, dupa a perioada de cinci ani in care nu s-a intamplat nimic.

    In prima jumatate a lui 2003 saptamanal se pomenea despre intoarcerea lui Capri, iar zvonurile au fost sustinute de conceptul Visos - un coupe aratos, dar care n-a prins productia de serie. Pozitia oficiala a companiei a fost “poate peste cinci ani”, care, iata, au trecut!

    Deci, speculatiile despre Capri, un concurent care l-ar putea strange cu usa pe noul Scirocco, sunt iar la moda, chiar daca nimeni nu stie nimic concret.
    Pronosticurile favorizeaza o “sportiva” usoara (de aproximativ 1-1,2 tone), cu motorizari relativ puternice (140-250 de cai), bazata mai mult ca sigur pe platforma lui Focus.

    Asta ar ridica o problema de imagine, caci vechiul model avea tractiune spate, dar noi ne-am bucura daca ar fi produs si cu tractiune fata, mai ales daca tinem cont de pierderile americanilor.

    Fata de acum cinci ani, Ford ar trebui sa fabrice Capri mai mult ca niciodata: noul Scirocco va aduce bani frumosi grupului VAG, ceea ce poate face si Capri, iar in toamna anului viitor acesta va implini 40 de ani, deci Ovalul Albastru ar putea “exploata” nostalgia fanilor si sa aiba un start bun in vanzari.
    Vizualizari: 1093