rss

Ipoteza auto: renaste Ford Capri!

  1. 13/06/2008
  2. Tags: Capri, Ford europe, Iosis, Visos
    Vezi toate fotografiile (7)

    Globalizarea este cuvantul de ordine in momentul de fata, iar specialistii se intreaba ce divizie Ford este mai potrivita pentru asta decat cea mai profitabila dintre ele, si anume Ford Europe. Cu siguranta, cei de acolo sunt cei mai mari experti in anticiparea tendintelor pietei in materie de design si gama de noi produse globale.

    Noul Ford Focus, care deja se vinde ca painea calda in Europa, a ajuns si pe piata din America de Nord si exista speculatii ca viitoarea generatie a modelului Mondeo se va vinde peste Ocean sub numele de Taurus.

    La fel ar putea sta lucrurile cu echivalentul european al modelului sport coupe american Capri, in special generatia Mk III, construita intre anii 1977 si 1986, care era rapida, bine echipata si foarte sigura pe sosea.

    De ceva vreme se speculeaza pe marginea ipotezei ca Ford vrea sa reinvie legenda Capri dupa 22 de ani, mai ales dupa ce constructorul american a expus conceptul Visos la Salonul Auto de la Frankfurt din 2003, proiect ramas pana in prezent nematerializat intr-un model de serie.

    Acum, povestea incepe sa prinda contur din ce in ce mai mult, iar despre noul Capri se spune ca ar putea fi bazat in mare masura pe conceptul Iosis, aratat in 2006, tot la Frankfurt, si care a stat si la baza noului Mondeo.

    Este de asteptat un concept Capri in 2009, masina de serie urmand sa beneficieze, se pare, de componente mecanice imprumutate de la Mondeo si sa aiba o configuratie a interiorului de 2+2 locuri.

    Potrivit unor surse din interiorul companiei, viitorul Ford Capri va avea tractiune pe puntea fata, va cantari in jur de 1.200 kg. De asemenea, este luata in calcul si o versiune RS cu motor turbo in 4 cilindri care dezvolta intre 150 si 200 CP.

    Productia noului Ford Capri ar putea incepe in 2012.

    Vizualizari: 1128