rss

Ipoteza auto: Peugeot 608

  1. 16/06/2008
  2. Tags: 207, 308, 608
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua limuzina care ii va lua locul actualului Peugeot 607 promite sa stabileasca noi standarde in materie de design, rafinament si calitate atunci cand va fi lansata la Salonul Auto de la Paris, in luna octombrie.

    Masina, care se va numi dupa toate probabilitatile 608, va beneficia de un design mult mai indraznet comparativ cu modelul pe care il va inlocui, iar de aceasta vinovat se face noul sef de design de la Peugeot, Jerome Gallix, aflat la primul proiect important de la numirea sa in functie.

    Caracteristicile marcii Peugeot, cum ar fi grila frontala, vor fi pastrate, insa farurile vor avea un aspect mai agresiv decat cele de pe 308 sau 207.

    In fotografia de fata se remarca pe partile laterale o cuta extrem de profilata, care incepe pe aripa fara si se termina in dreptul portbagajului, de asemenea pragurile laterale la fel de profilate, montantul C si blocurile optice spate care contribuie la aspectul sportiv al masinii.

    In ceea ce priveste interiorul, Gallix promite ca acesta va putea rivaliza fara probleme cu cele de pe Audi sau BMW, iar pasagerii vor beneficia de o ambianta excelenta, completata de excelentele materiale si finisaje.

    Nivelul standard de echipare va fi extrem de generos in dotari, intre care amintim sistemul de navigatie prin satelit de ultima generatie si comenzile inteligente, ceea ce va conferi masinii un feeling superior celui de pe Ford Mondeo sau Opel Insignia.

    Viitorul Peugeot 608 va fi construit pe aceeasi platforma pe care a fost realizat si noul Citroen C5, ceea ce se traduce printr-un sasiu foarte confortabil, performante excelente si o manevrabilitate de invidiat.

    Gama de motorizari va fi preluata tot de la "sora" C5 si va cuprinde versiuni ale propulsoarelor diesel cu 4 cilindri de 2,0 si 2,2 litri, varful de gama urmand a fi tot un diesel V6 de 2,7 litri.

    Acestea vor fi legate la cutii manuala sau automata cu 6 trepte, care vor transmite puterea catre puntea fata.

    Cel mai probabil, noul Peugeot 608 va sosi pe pietele europene undeva in 2009, la un pret de aproximativ 32.500 de euro.

    Vizualizari: 3223