rss

Ipoteza auto: Jaguar Crossover

  1. 27/02/2009
  2. Tags: Crossover, Jaguar, Xf, XK
    Vezi toate fotografiile (1)

    In conditiile in care Tata detine atat Jaguar, cat si Land Rover, este putin probabil sa asistam la lansarea unui SUV Jaguar in viitorul apropiat.

    Totusi, asta nu inseamna ca firma care ne-a incantat cu XF si XK nu se gandeste sa patrunda in sectorul select al vehiculelor de vacanta premium, poate chiar cu un crossover in genul lui BMW Serie 5 GT.

    Daca va primi vreodata unda verde, proiectul ar avea ca principale coordonate o garda la sol respectabila, un tren de rulare cu tractiune integrala si un habitaclu sensibil mai spatios decat versiunea combi a lui X-Type.

    Punand cap la cap aceste aspecte, putem deduce ca Jaguar Crossover ar putea fi construit pe o platforma tehnica de Land Rover Freelander intens modificata, desi ar urma sa fie motorizat de propulsoarele lui XF (inclusiv V8-ul supraalimentat de pe XF-R).

    In acest fel, insularii vor putea raspunde cum se cuvine viitorilor adversari din Germania, chiar daca Mercedes pare a se retrage treptat din acest gen de competitie (deocamdata, nu se stie cu siguranta daca R-Klasse va avea sau nu un urmas).

    Vizualizari: 1091