rss

Ipoteza auto: BMW Seria 8

  1. 28/10/2008
  2. Tags: BMW , BMW, Coupe, Seria 8
    Vezi toate fotografiile (3)


    S-a speculat mult in ultimii ani vizavii de intentiile celor de la BMW de a prezenta o noua Serie 8, ce ar urma sa faca fata unor rivali ca Mercedes CLS, Aston Martin Rapide sau Porsche Panamera.

    Pasi concreti au fost facuti la inceputul acestui an, cand sef de proiect a fost desemnat Gerhard Richter, moment in care a fost confirmat si faptul ca designul se va inspira din liniile conceptului CS, respectiv ca va fi un “coupe cu patru usi”.

    Se mai zvonea ca masina ar putea fi botezata GT, dar bavarezii, se pare, au ales pana la urma denumirea clasica, ceea ce le va permite sa pozitioneze viitorul model drept cel mai exclusivist BMW de serie.

    Coupe-ul “mamut” din Munchen va avea un ampatament mai mare decat actuala Serie 7, in timp ce sasiul va fi setat mai sport decat in cazul limuzinei.

    Bavarezii incearca sa-l dezvolte cat mai ieftin, deci nu se sfiesc sa imprumute componente de la alte modele.
    Donatorul principal va fi, in mod logic, Serie 7, dar nu e exclus ca se va apela si la M5 sau M3.

    Unele zvonuri sustin ca noul Serie 8 ar putea primi un propulsor V12 aspirat, bazat pe V10-le de 5 litri, de cel putin 600 de cai, dar si ca multe elemente ale caroseriei vor fi din fibra de carbon, respectiv plastic.

    Pana vor aparea informatii din surse oficiale iata doua randari cu Seria 8, destul de reusite spunem noi.

    Vizualizari: 2723