rss

Ipoteza auto: Asa ar putea arata Ford Ka CC

  1. 09/09/2008
  2. Tags: Ford, Ka, Ka CC
    Vezi toate fotografiile (1)


    Ford Ka ST nu este singura versiune derivata din micuta citadina pe care producatorul american o pregateste pentru viitor, in decurs de un an urmand a fi lansata o versiune cabrio, denumita Ford Ka CC.

    Aceasta urmeaza sa concureze direct cu cabrioletul Fiat 500, autovehicul cu care imparte platforma tehnica. Insa, in timp ce decapotabila italiana va fi oferita cu un acoperis textil, surse din interiorul marcii "Ovalului Albastru" au lasat sa se inteleaga ca versiunea cabrio a lui Ka va fi dotata cu hard-top.

    Precedenta generatie Ford Ka propunea o versiune convertibila sub forma roadster-ului StreetKa, insa constructorul de peste ocean este hotarat sa pastreze pe cat posibil caracteristicile noului Ka si pentru varianta CC, acesta fiind si motivul pentru care vor folosi un acoperis pliabil rigid. Insa acest fapt are si dezavantaje: mecanismul necesar punerii in miscare a plafonului ocupa mult spatiu, astfel incat s-a renuntat la bancheta spate, Ford Ka CC putand transporta numai doi pasageri.

    In ceea ce priveste interiorul, inginerii Ford anunta ca vor folosi doar materiale de calitate si o multime de "trucuri" pentru personalizarea micutului cabriolet.

    Gama de motorizari va cuprinde, cel mai probabil, un propulsor pe benzina cu cilindreea de 1.4 litri care dezvolta 100 CP si un diesel de 1.3 litri cu tehnologie Multijet, de provenienta Fiat.

    Intocmai ca si fratiorul 500 Cabrio, cu care va lupta pentru suprematie in acest segment, Ford Ka CC nu va fi deloc ieftin, analistii asteptandu-se la un pret de plecare de aproximativ 16.500 euro!

    Imaginea alaturata reprezinta o interpretare pe computer a viitorului Ford Ka CC, realizata de colegii de la AutoExpress.
    Vizualizari: 1574