rss

Insolvabilitatea - o solutie pentru Opel?

  1. 06/03/2009
  2. Tags: Autoeconomie, Capitol 11, GM Europe, Opel, Saab
 

Invocarea unor legi similare ca sistem de functionare cu celebrul Capitol 11 din legislatia americana este la mare moda acum, Ministrul de Interne al Germaniei, Wolfgang Schaeuble vazand intrarea lui Opel sub jurisdictia insolvabilitatii drept cea mai buna solutie pentru constructorul din Ruesselsheim.

O masura similara a fost adoptata si de catre liderii lui Saab in Suedia, prin intermediul careia ei au putut evita dizolvarea companiei si vanzarea activelor sale.

"In cazuri precum cel al lui Opel, compania ar trebui sa considere serios invocarea legii insolvabilitatii. Aceasta nu a fost creata astfel incat sa distruga firma, ci sa ii conserve activele. Publicul percepe insolvabilitatea precum un faliment, insa este o intelegere gresita.

Noi trebuie sa ne agatam de orice metoda viabila pentru a supravietui crizei, iar regulile moderne privind insolvabilitatea sunt o solutie mai buna decat cea in care statul ia masuri", a declarat Schaeuble.

Opel, in a carui activitate sunt implicati 25.000 de angajati numai in Germania, are nevoie, potrivit declaratiilor presedintelui GM Europe, Carl Peter Forster, de circa 3,3 miliarde de euro pentru a supravietui. Ca si in cazul firmei-mama, suma a fost solicitata guvernului in virtutea unui plan de salvare pus la punct de GM, insa cel mai puternic stat european - prin vocea Ministrului de Finante Peer Steinbrueck - a declarat ca respectivul plan nu are baze care sa-l determine a lua o decizie in favoarea sau defavoarea imprumutului.

Intre timp, reprezentantii lui Opel cauta ajutor si pe la alte guverne europene, desi cabinetul Merkel nu exclude posibilitatea ca, in cele din urma, sa livreze banii (intr-o forma cat mai putin "lichida") catre compania din Ruesselsheim.

Vizualizari: 1117
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »