rss

Info SEMA 2007: Dodge Dakota MX Warrior

  1. 29/10/2007
  2. Tags: Audi tt-s
Orice editie a celui mai tare salon auto dedicat tuningului si pietei aftermarket de peste Ocean nu ar fi complet fara o suita de camionete monstruoase, croite pe gustul celor mai nonconformisti cow-boy si/sau rapper-i care se pot gasi in Tara Celor Liberi.

Iata, spre exemplu, cazul lui Dodge Dakota MX Warrior, un concept pornit sa demonstreze ca este cel mai potrivit partener pe care il poate avea un motociclist de motocross.

Insusi motivul grafic de pe caroseria gigantului a fost creat impreuna cu Scott Waranjak, pilot de motocross si, totodata, student la Creative Studies din Detroit, astfel incat sa nu mai exista dubii in privinta destinatiei masinii: curse pe doua roti riscante, in care noroiul (vezi petele portocalii ce sparg monotonia culorii albastre de baza) este o componenta indispensabila a tabloului unui final de cursa.

Deoarece pista unei asemenea competitii este de fapt un drum plin de sleauri, rape si dealuri care mai de care mai abrupte, inginerii Dodge au decis sa ridice garda la sol a masinii cu numai putin de 10 cm si sa echipeze trenul de rulare cu roti de mari dimensiuni, cu jante de 20 de inch.

Evident, intreg acest ansamblu gata pentru a asaltasi cele mai dificile rute de acces avea nevoie de o motorizare pe masura, asa ca americanii nu s-au incurcat cu jumatati de masura: sub capota veti regasi un motor V8 de 4,7 litri cilindree din seria Magnum, care, pe masina de serie, dezvolta deja 300 CP.

Care Greenpeace?
Vizualizari: 894
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »