rss

Info Geneva 2008: Toyota iQ

  1. 06/03/2008
  2. Tags: Toyota iq
    Vezi toate fotografiile (12)

    Poate cel mai teribil adversar al lui Smart Fortwo, Toyota iQ, si-a facut aparitia in forma finala la Geneva incercand sa se impuna pe calea unor coordonate definite prin termeni precum inteligenta, inovatie si individualitate.

    Cu un aer sofisticat si in acelasi timp oferind raspunsuri simple la intrebari legate de aglomeratia urbana, iQ mizeaza, ca de obicei, pe inalta calitate a asamblarii si a materialelor (lucru semnalat de “Q-ul” din nume), dar si pe un design simpatic si pe alocuri chiar sportiv (priviti doar linia mediana foarte inalta si rotile cu jante de 16 inch).

    Ampatamentul mititelului nu are decat 2 m lungime, astfel incat japonezii au trebuit sa fie foarte atenti cu folosirea fiecarui cm patrat de spatiu, un lucru la care, sa recunoastem, se pricep de minune.

    Ei au pus la punct un concept de aranjament interior numit “techno-organic”, evidentiat de prezenta unei console centrale “plutitoare”, a unor scaune subtiri (configuratia este de 3+1) si a unor spatii de depozitare incapatoare pozitionate sub scaune.

    iQ este propulsat de un motor care emite numai 100 g de CO2/100 km, astfel incat nu va avea nici o problema in a respecta chiar si cele mai drastice norme de poluare.

    Sau prognoza de vanzari, pe care Toyota o estimeaza la 100.000 de unitati in doar primul an.

     

    Vizualizari: 1078