rss

Info Geneva 2008: Mercedes CLC-Klasse

  1. 07/03/2008
  2. Tags: C-Klasse, Clc-klasse
    Vezi toate fotografiile (12)

    Salonul elvetian a fost locul unde compania din Stuttgart si-a prezentat noul coupe CLC-Klasse, model care a fost conceput astfel incat sa atraga clienti din randul tinerilor care isi doresc o masina cu un design elegant si tehnologie de ultima ora.

    Coupe-ul derivat din limuzina C-Klasse este continuatorul de drept al modelului C Sports Coupe, fata de care noul CLC vine cu peste 1.100 de diferente.

    La nivelul aspectului exterior nu se observa schimbari radicale, partea posterioara cu stopurile pe colt fiind, spre exemplu, foarte asemanatoare cu cea a lui C Sports Coupe. Grila frontala a fost preluata de la versiunile sedan ale lui C-Klasse, in timp ce partea laterala este dominata de linia ascendenta spre spate, tipica pentru coupe-uri.

    Kit-ul sport include jante din aliaj de 18 inch si pneuri cu talon mic, suspensii sport si noul sistem de directie asistata Mercedes extrem de precis.

    La interior se remarca nota sportiva a noului CLC-Klasse, asa cum ii sta bine unui coupe, sportivitatea luand fata elegantei cu care ne obisnuise Mercedes. Climatizarea automata si scaunele sport vor fi oferite standard.

    Din punct de vedere mecanic, versiunea CLC200 Kompressor a primit un surplus de 20 CP, ajungand la 184 de "cai", fiind creditata cu un consum mediu de 7,8 l/100 km, cu 0,4 % mai mic decat vechiul motor.

    Gama de motorizari include propulsoare cu 4 si 6 cilindri, disponibile cu puteri care variaza intre 122 si 272 CP, care sunt cuplate standard la o transmisie manuala cu 6 trepte. Optional, este oferita o cutie de viteze automata cu 5 rapoarte, pentru versiunile in 4 cilindri, in timp ce transmisia automata cu 7 trepte 7G-TRONIC va fi disponibila pentru modelele echipate cu motoare V6.

    Cu un consum de 5,8-6,1 l/100 km in ciclu mixt, modelul CLC200 CDI este campionul gamei in ceea ce priveste consumul de combustibil, ceea ce reprezinta o imbunatatire cu 10,8 % comparativ cu vechiul model.

    Vizualizari: 1466