rss

INFO GENEVA 2007: Subaru prezinta boxerul diesel

  1. 08/03/2007
  2. Tags: Boxer diesel, Subaru
    Vezi toate fotografiile (2)
    Chiar daca s-au lasat pervertiti, cei de la Subaru au ales sa intre in segmentul diesel in modul lor. Ce inseamna acest lucru?

    Faptul ca cei de la Subaru n-au renuntat nici in acest caz la formatul boxer.

    Japonezii, intr-o prima faza, si-au facut un renume construind masini adecvate fermierilor fara pretentii, dupa care, cu ajutorul lui Burns si McRae, au facut legea in WRC. Mai nou ataca si segmentul ecologic, cel putin daca ne luam dupa Ikuo Mori – presedintele Fuji Heavy Industries –, care a declarat ca reducerea noxelor este una din prioritatile companiei sale.

    Intr-adevar un STi in plina desfasurare consuma lejer 30-35 l/100 km, deci, teoretic, un diesel economic este mai prietenos din punct de vedere ecologic. Propulsorul a fost, deci, prezentat la Geneva, iar coordonatele sale principale nu s-au schimbat: 2 litri, 165 CP si 340 Nm.

    Noi sunt, insa, informatiile despre introducerea lui in productia de serie. Astfel, primul model care-l va primi este Legacy (incluzand Outback) in ianuarie sau februarie 2008, urmat apoi de Forester, respectiv Impreza.

    Niponii au planuri mari cu acest propulsor: se asteapta sa le creasca vanzarile in Europa cu 40% in urmatorii 3 ani, ceea ce ar insemna aproximativ 100.000 de unitati vandute. Este foarte mult, dar daca versiunile diesel vor fi la fel de dinamice ca si suratele lor pe benzina nu vedem de ce n-ar avea succes.
    Vizualizari: 1032