rss

INFO GENEVA 2007: Prodrive cumpara Aston Martin?

  1. 08/03/2007
  2. Tags: Aston Martin, Prodrive
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cu ocazia salonului elvetian au aparut o serie de zvonuri legate de iminenta vanzare a companiei Aston Martin catre Prodrive.

    Fondatorul celei din urma, David Richards, se pare ca a facut o oferta de 965.800.000 de dolari, cam jumatate din suma pe care cei de la Ford sperau sa o obtina.

    Din ce se aude, americanii vor pastra un procentaj din Aston Martin si dupa vanzare, iar actualul presedinte al companiei, germanul dr. Ulrich Bez (care la randu-i a facut o oferta pentru cumpararea companiei), va ramane in functie.

    Preluarea de catre Prodrive pare cea mai fericita optiune din cele cateva care au fost anuntate de-a lungul vremii. Initial se discuta cu Luis Vuitton, dar de la posete la supercar-uri e cale lunga.

    Dupa aceea s-a zvonit ca Aston Martin urmeaza sa devina o companiei independenta. Nici asta nu parea o rezolvare fericita, mai ales in secolul aliantelor strategice.

    Prodrive are avantajul know-how-ului (ei conduc echipa de curse Aston Martin si ofera un kit complet pentru V8 Vantage) si, se pare, au in spate mai multi investitori importanti.
    Vizualizari: 843