rss

INFO GENEVA 2007: Hyundai Qarmaq

  1. 08/03/2007
  2. Tags: Geneva, Hyundai, Qarmaq
    Vezi toate fotografiile (2)
    Dupa ce au prezentat o schita drept teaser, coreenii au adus noul lor crossover si in marime naturala.

    Botezat Qarmaq, acesta este mult mai important decat pare la prima vedere, fiind o demonstratie vizavi de ce se poate face cu ajutorul materialelor moderne.

    Pentru a-l construi, cei de la Hyundai au lucrat indeaproape cu ramura GE Plastics al gigantului General Electric. Toate suprafetele transparente de pe concept sunt din Lexan, un policarbonat mult mai elastic decat sticla si cu 50% mai usor.

    Plasticele au dezavantajul ca se zgarie repede, dar si aceasta problema a fost rezolvata prin aplicarea unui strat protectiv special, care reflecta, in acelasi timp, razele ultraviolete impiedicand “imbatranirea” prematura a materialului. Tot cu ajutorul Lexan-ului a fost posibila realizarea suprafetelor vitrate care musca adanc din usi, departe de posibilitatile sticlei.

    Experimentele au vizat si elementele caroseriei, multe dintre ele fiind din bucati foarte mari (cum ar fi spoilerul frontal sau aripile). Prin aceasta procedura poate fi redusa semnificativ greutatea masinii (in acest caz s-au economisit 60 kg de material).
    Hyundai sustine ca va fi capabil sa implementeze tehnologiile dezvoltate pentru Qarmaq fara probleme in productia de serie si, mai important, foarte repede, adica din 2008.
    Lasand aspectul pur tehnologic deoparte, Qarmaq este un crossover inedit, cu mult sex-appeal. In ciuda marimii mai degraba compacte (4,48x1,98x1,62 m) si a faptului ca are doar doua usi normale si doua minuscule (gen Mazda RX-8), spatiul interior este mare, iar accesul facil.
    Despre motorizare oficialii prezenti au declarat doar ca este un diesel modern, care respecta normele de poluare Euro5.
    Vizualizari: 895