rss

Info Frankfurt 2007: Toyota iQ

  1. 12/09/2007
Un pic mai mare decat un smart, iQ este un super-mini de oras, capabil sa transporte maxim 4 persoane (sau trei adulti si doi copii).

Buburuza a fost proiectata in centrul european de design, iar creatorii sai s-au straduit, in mod vizibil, sa deseneze o masina cat mai interesanta.

Farurile de forma triunghiulara, pavilionul din sticla si jantele de 17 toli de sub aripile evazate ii confera un look tineresc, dar impresia cu adevarat statornica este data de marimea ei, respectiv de solutiile adoptate in habitaclu.

La 2,98 m lungime, se pune problema cum incap in ea patru adulti europeni, dar Toyota a pornit de la premisa ca, pe la noi, o astfel de ingramadeala este o solutie de urgenta, pe distante scurte.

Asa ca iQ, in principiu, este o masina de doar doua locuri, in momentul in care are un portbagaj chiar utilizabil.

Nici factorul confort nu este de neglijat, ajutat fiind de latimea de 1,68 metri si inaltimea de 1,48. Interiorul a fost gandit in termeni minimalisti, dar eficienti.

De exemplu, sistemul de climatizare este foarte mic, ceea ce a facut posibila crearea unei console centrale inguste, care, la randul ei, imbunatateste spatiul interior.

iQ nu are un grup motopropulsor, fiind doar un show car menit sa obisnuiasca publicul cu ideea in sine, dar, se pare, in doi ani ar putea intra in productie cu un design mai temperat si cu aceleasi dimensiuni.
Vizualizari: 413
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »