rss

Info Frankfurt 2007: Renault a prezentat Laguna Coupe Concept

  1. 11/09/2007
Renault a ales IAA pentru a prezenta Laguna Coupe Concept, propunerea sa pentru un model grand tourer coupe de top.

Modelul isi propune sa-i seduca pe pasionatii care cauta la o masina performanta, placerea pilotajului si rafinamentul.

Oficialii companiei spun ca acestea sunt, de altfel, si atributele acestui concept, care este construit pe aceeasi platforma cu noua generatie a lui Laguna.

Modelul beneficiaza de un sasiu four-weel Active Drive si de noul propulsor V6 dCi care a fost dezvoltat de Renault- Nissan.

In plus, la prezentarea oficiala s-a mai pus accent pe detaliile vizuale, cuvintele cheie folosite fiind putere, eleganta si viziune. Stilistic vorbind, Laguna Coupe Concept deriva dintr-un alt show-car, Fluence, care a fost prezentat in 2004.

Laguna Coupe Concept masoara 4.684 m in lungime si se remarca prin profilul sculptural, plin de distinctie, ca si prin zona frontala proeminenta, cu o grila robusta, care dezvaluie forta motoului, si este pusa in antiteza cu spatele “scurt”.

Farurile adaptive sunt dotate cu lampi LED, care utilizeaza o tehnologie bazata pe reflexia si propagarea luminii, si nu reprezinta o noutate, fiind deja prezente pe conceptul Nepta, din 2006.

Ele sunt de mari dimensiuni, in timp ce in zona spate sunt folosite doua stopuri prelungi, care invaluie totul intr-o lumina stilata, care confera, o data in plus, masinii o aura de rafinament si putere.

Interiorul este high-end, tipic pentru un coupe.

Elementele bordului preiau temele stilistice ale noii generatii Laguna, dar o “interpreteaza” intr-o maniera exclusiva. Cuvintele cheie care definesc habitaclul sunt spatiu, confort, rafinament, iar dotarile sunt realmente de top.

Ecranul central, care aminteste de liniile unui avion cu reactie, gazduieste comenzile si informatiile clasice (navigatie, radio, player pentru muzica, video, kit Bluetooth), dar si imagini ambientale.

Acestea sunt rezultatul cercetarilor in domeniul terapiei cu ajutorul luminii si au darul de a imbunatati confortul celor care urca la bord.

Controlul sistemului de climatizare este localizat central, atat locul cat si designul fiind alese pentru un acces si o utilizare intuitive.

 Puneti la socoteala volanul ale carui brate amintesc de petalele unei
flori, pielea si elementele de cupru si metal, ori finisarile de top si aveti imaginea unui interior demn de viitorul deceniu.

Propulsorul de 2,993cmc V6 dCi va reprezenta dotarea standard a modelului de serie. Acesta va oferi, in functie de versiune, puteri intre 230 si 265 CP si un cuplu maxim de 450- 550 Nm.

Gratie acestei unitati, care este cuplata la o transmisie automata cu 6 rapoarte, Laguna Coupe Concept va putea ajunge la 100 km/h in doar 7 secunde si, in plus, oficialii Renault afirma ca performanta amintita nu va presupune ca masina va avea un consum mare de combustibil si, in plus, emisiile de dioxid de carbon sunt de sub 200 g/km.
Vizualizari: 471
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »