rss

Info Frankfurt 2007: Oficialii Ford considera preluarea fabricii de la Craiova drept un moment istoric

  1. 12/09/2007
Frankfurt 2007- privatizarea fabricii de la Craiova
Presedintele si directorul general al Ford Europe, John Fleming, sustine ca achizitionarea fabricii de la Craiova reprezinta un moment important pentru compania pe care o conduce. El a afirmat ca Ford vrea sa transforme aceasta unitate intr-un punct de referinta pentru industria auto de pe continent si ca este un element cheie in planurile de crestere ale producatorului american.

Fleming a tinut sa precizeze ca acesta este un moment la fel de important pentru Ford precum a fost startul productiei la Valencia. "Preluam o uzina cu muncitori calificati si entuziasti, iar impreuna ne putem atinge telurile. Apropo de acestea, in momentul de start al productiei, Ford isi propune sa realizeze 300.000 de masini si tot atatea motoare la Craiova.

Cand va demara productia? Oficialii Ford estimeaza ca in ultima parte a anului viitor. Pana atunci trebuie puse la punct detaliile legate de privatizare, care presupun o lege speciala ce trebuie ratificata de Parlament, iar in paralel se vor pune la punct detaliile necesare productiei.

Oficialii Ford anticipeaza deja ca intr-un interval de timp foarte scurt numarul angajatilor va creste de la 3.900 la 7.000, iar acestia trebuie pregatiti pentru a face fata noilor cerinte. La fel, liniile de productie trebuie sa fie adaptate la noile produse.

Apropo de acestea, Fleming nu a dorit sa ofere o informatie certa privind masina care se va produce la Craiova. A spus doar ca nu se va produce un model low cost, de tipul Logan, ci este vorba de "un automobil de clasa mica, fiabil, care respecta toate standardele Ford, iar 90% din productie va merge la export".

In zilele urmatoare vom reveni cu mai multe detalii despre ceea ce isi propune Ford in Romania, ca si despre lucrurile pe care le are de facut constructorul american.
Vizualizari: 402
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »