rss

Info Frankfurt 2007: Ford si Guvernul Romaniei au semnat contractul de privatizare al fabricii de la Craiova

  1. 12/09/2007
Tariceanu- Fleming- Frankfurt IAA 2007
Ford Motor Company a ajuns la un acord cu Guvernul Romaniei pentru achizitionarea fabricii de la Craiova (fosta Daewoo). John Fleming, presedinte si director general executiv al Ford Europa, si premierul Calin-Popescu Tariceanu au participat astazi, la Frankfurt, la semnarea documentelor oficiale.

Documentele au fost semnate de negociatorii sefi ai partilor, Lyle Watters, Strategy Director la Ford Europe, si Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de Privatizare pentru Automobile Craiova si Secretar de Stat in Ministerul Economiei si Finantelor.

Momentul de astazi marcheaza inceputul procesului de preluare a uzinei de catre Ford, al doilea producator american si cel de-al treilea la nivel global. Ford va plati 57 de milioane de euro pentru un pachet de 72,4% din actiuni si, in plus, va transfera, catre o noua companie, numeroase terenuri care nu sunt necesare in activitatea de productie.

In plus, Ford s-a angajat sa faca investitii directe in valoare de 675 milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea uzinei. De asemenea, pana in 2012, compania prevede cheltuieli de un miliard de euro in fiecare an pentru a sustine activitatea de la Craiova.
Vizualizari: 427
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »