rss

Info Frankfurt 2007: noul Renault Kangoo

  1. 11/09/2007
Design-ul il indeparteaza mult de marsupialul de la antipozi, potrivindu-i-se mai degraba denumirea de Wombat.

Cand te uiti la el e foarte clar ca francezii au dorit sa pastreze, in mare, orientarea vechii generatii, dar au incercat din rasputeri sa-l faca mai mare si mai plin de caracter.

Odata aceste coordonate trasate, rezultatul a iesit pe masura, noul Kangoo fiind mai lat si mai lung, fara sa piarda din excentricitatile predecesorului (cum ar fi linia specifica a suprafetelor vitrate, a partii frontale a pavilionului, bosajele proeminente sau stopurile integrate in stalpii D).

De o finete rara nu-l poti sa-l acuzi, tocmai de aceea credem noi ca designerii din Hexagon s-au grabit sa-i confere look-ul frontal (prietenos) al micutului Twingo – de aici si asocierea cu wombat-ul.

Una peste alta, dimensiunile n-au crescut intr-un spectaculos, lungimea fiind de 4,24 m (+24 cm), mai ales ca valorile in plus au fost repartizate pe toata lungimea caroseriei (si nu, de exemplu, doar pe consola spate), ceea ce inseamna ca ampatamentul a crescut cu doar 10 cm, iar portbagajul cu aceeasi valoare in litri (in total 660 litri).

Daca bancheta este rabatata, volumul util total poate creste la 2.866 litri, iar obiectele transportate pot avea lungimi de pana la 2,5 metri.

Pentru utilizarea zilnica Renault a avut grija sa ofere tot felul de spatii practice, mai mari sau mai mici, ce totalizeaza 77 de litri, dintre care 24 sunt reprezentati de raftul ce se afla deasupra soferului si a pasagerului.

Motorizarile vor fi trei la numar, doua “benzine” si un diesel. Despre primele doua constructorul francez tace malc, dar despre al treilea stim ca va fi la datorie in mai multe variante de putere – 70, 85 si 105 CP – ceea ce va garanta performante decente, cat si solutii pentru mai multe buzunare.

Si la capitolul dotari Kangoo sta bine, venind, in standard, cu ABS, asistenta la franare si cel putin doua airbag-uri.
Vizualizari: 432
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »