rss

Info Bologna Motor Show: Peugeot Bipper

  1. 05/12/2007
  2. Tags: Bipper
    Vezi toate fotografiile (1)
    Peugeot ofera o noua solutie pentru gama de vehicule comerciale compacte, perfect adaptata pentru „jungla” urbana.

    Constructorul francez va prezenta la Salonul Auto de la Bologna (7-16 decembrie) conceptul Bipper „Beep Beep!”, destinat profesionistilor in cautarea unei vehicul mai eficient si practic.

    Peugeot Bipper este caracterizat nu doar de stilul modern si robust, dar si de „zambetul” sau prietenesc. Aceste caracteristici combinate cu specificatiile de siguranta fara rival si tinuta de drum il vor propulsa in topul preferintelor clientilor.

    Aceeasi echipa de ingineri care au realizat modelul Peugeot 908 HDi FAP – care a castigat toate cele sase curse din „Le Mans Series 2007” – prezinta acum noul Bipper, pregatit pentru a indeplini toate asteptarile clientilor ce il vor alege ca vehicul partener zilnic.

    Mai sunt si alte elemente comune intre sportivul „908” si Bipper „Beep Beep!” - versatilitatea si abilitatile de a se strecura prin trafic, alaturi de tehnologia diesel HDi incorporata, in combinatie cu filtru de particule DPF.

    Designerii au dorit ca acest concept sa fie identificat pe cat posibil cu „Peugeot Sport”. Vehiculul are astfel aceleasi culori ca si modelul de curse Peugeot 908 HDi FAP: profil negru mat pe care se afla si „leul” Peugeot stilizat, capota si acoperisul de culoare rosie, si o dunga alba de-a lungul caroseriei, pe lateral.

    In ceea ce priveste rotile si suspensiile, pentru a fi in ton cu aspectul exterior, au fost efectuate o serie de modificari fata de vehiculul standard de productie: franele au discuri de 313 mm pe fata iar pneurile sunt Michelin Pilot Sport 225/45 R 18, cu jante negre, al caror design a fost inspirat de la conceptul „20Cup”.

    Peugeot Bipper „Beep Beep!” este echipat cu un motor 1.4 HDi, care devolta 70 CP si 160 Nm la 1.750 rpm de cuplu si este cuplat la o transmisie manuala in 5 trepte.

    Cu acest motor eficient, si datorita optimizarilor aerodinamice, consumul mixt nu depaseste 4,5 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de doar 119 g/km.

    Peugeot Bipper a fost dezvoltat in cooperare de catre Grupul PSA Peugeot Citroen si Fiat, si construite in parteneriat cu Tofas, alaturi de Fiat Fiorino si Citroen Nemo.

    Productia la Peugeot Bipper va incepe in luna mai a anului viitor.
    Vizualizari: 610