rss

Infiniti G37 a facut ochi

  1. 21/03/2007
  2. Tags: Infiniti G37
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cu putin timp inaintea dezvelirii oficiale de la salonul auto de la New York, unul dntre adversarii cei mai seriosi pentru  BMW Serie 3 Coupe pe piata americana, Infiniti G37 Coupe, si-a prezentat liniile intr-un set de fotografii „transpirate” prin intermediul Internetului.

    Dincolo de designul mult mai atractiv decat al germanului, produsul numarului doi japonez va arunca in lupta si o parte tehnica cel putin la fel de performanta, in centrul careia se afla ultima evolutie a mult premiatei serii de motoare VQ, al carei reprezentant a ajuns acum la 3,7 litri cilindree.

    Agregatul cu tehnologie VVT-i este montat pe un sasiu cu 36% mai rigid decat cel al lui G35 si dezvolta 330 CP si 366 Nm, fiind ajutat de tehnologia varierii timpilor si gradului de deschidere ai supapelor in vederea oferirii unei curbe de cuplu mai plate si a unei bande de putere mai extinse pe plaja de turatii.

    Apropo de aceasta plaja, agregatul V6 are linia rosie la 7.500 rpm, iar senzatiile tari pe care le anunta vor fi amplificate de prezenta unui diferential cu alunecare limitata, oferit standard sau optional in functie de versiune.

    Propulsorul isi va transmite forta prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sase trepte sau uneia automate cu cinci, urmand sa puna in valoare un tren de rulare cu arcuri mai rigide si bare stabilizatoare mai groase fata de cele ale vechiului model.

    Foarte greu in ecuatia complicata a manevrabilitatii va cantari insa si directia activa, care va actiona asupra tuturor celor patru roti intocmai cum o facea odinioara Nissan Skyline.
    Vizualizari: 1194