rss

Inedit: conceptul BMW GINA Light Visionary (cu video)

  1. 10/06/2008
  2. Tags: Gina, Gina light visionary
    Vezi toate fotografiile (31)

    Compania bavareza a dezvaluit astazi noul concept GINA Light Visionary, primul vehicul de acest gen care beneficiaza de o caroserie realizata din material textil.

    Numele de GINA vine de la "Geometry and Functions In N Adaptions", iar conceptul imbina designul futurist cu o noua viziune asupra structurii de baza a prototipului.

    Practic, inginerii de la BMW au construit un roadster cu doua locuri, a carui caroserie a fost realizata dintr-un material textil flexibil, extrem de rezistent la socuri si la dilatare, care a luat locul materialelor conventionale ca aluminiul sau tabla pentru acoperirea structurii metalice.

    Mai multe elemente ale substructurii sunt chiar mobile, permitand astfel soferului sa schimbe forma conceptului cu ajutorul unor comenzi electronice si electro-hidraulice. Spre exemplu, pe timp de zi, cand blocurile optice nu sunt active, acestea sunt ascunse sub invelisul textil al caroseriei. Odata ce farurile au fost aprinse, forma partii frontale a prototipului se schimba atunci cand caroseria permite deschiderea blocurilor optice fata - intoxmai cum omul deschide ochii.

    Designerul sef de la BMW, Chris Bangle, a declarat ca, prin acest concept, BMW a vrut sa demonstreze ca nu este nevoie de o caroserie pentru a pastra rigiditatea unei masini. De aceea, designerii si constructorii nu ar trebui sa se simta limitati in folosirea elementelor comune pentru caroserie. Oficialul BMW spune ca astfel s-ar putea economisi resurse importante de energie, iar costurile ar scadea.

     

     

     

    Vizualizari: 2667