rss

Incredibil: Volkswagen Multivan de 558 CP! (cu video)

  1. 30/03/2009
  2. Tags: Multivan, Multivan TH2, Porsche, Porsche 996 GT2, TH Automobile, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (11)

    Am trait s-o vedem si p'asta: un Volkswagen Multivan T5! Bineinteles, nu este vorba despre un Multivan conventional, ci ne referim la cea mai noua creatie a tunerului german TH Automobile, care a montat un propulsor Porsche biturbo de 3,6 litri si 558 CP, care echipeaza si versiunea de curse Porsche 996 GT2!

    Motorul, care produce nu mai putin de 807 Nm de cuplu, a fost montat in partea posterioara a van-ului, in spatele rezervorului de combustibil. La solicitare, pentru acei soferi in cautare de adrenalina, inginerii de la TH Automobile pot lasa turbodieselul standard de 150 CP la locul lui...

    Galerie foto completa aici

    Sa conduci un astfel de vehicul cu suspensia si franele originale ar fi sinucidere curata. Firesc, tunerul berlinez a efectuat un transplant de componente si pentru aceste doua sisteme, care consta in etriere cu 6 pistoane pe fata si cu 4 pe spate, ce asigura oprirea acestui van extrem de rapid in conditii de maxima siguranta, si un sistem de suspensii mai joase.

    La prima vedere, acest VW Multivan pare de serie, cu exceptia noii parti frontale si a pozitiei mai joase, insa detalii subtile precum haionul micsorat sau etrierele rosii Brembo vizibile in spatele jantelor din aliaj tradeaza faptul ca avem de-a face de fapt cu o adevarata bestie.

    La interior, detalii cum ar fi volanul Porsche, butonul "Start/Stop" pentru pornirea/oprirea motorului, videocamera pentru mersul in marsarier si DVD-ul pentru locurile din spate ofera un inalt grad de confort.

    Pretul de pornire al unui VW Multivan TH2 este de 145.000 de euro. Exista si o versiune pick-up, care dispune de o bena lungita pentru a putea gazdui dedesubt motorul Porsche.

     

     

    Vizualizari: 1832