rss

Incredibil: un Ford Tourneo prins de radar cu 324 km/h!

  1. 07/02/2008
  2. Tags: Radar, Tourneo
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nu este nici o gluma! In Franta, un aparat radar instalat pe soseaua care leaga localitatile Remiremont si Bussang, in oraselul Vosges, a inregistrat pe 11 ianuarie un autovehicul marca Ford Tourneo ruland cu, atentie, nici mai mult, nici mai putin, decat 324 km/h!!!

    Senzationalul din aceasta stire vine din faptul ca versiunea cea mai rapida a inofensivei furgonete atinge o viteza de top de 170 km/h.

    Intamplarea este cu atat mai absurda cu cat soferul a si fost amendat cu 68 de euro, amenda legala care se aplica atunci cand viteza maxima legala este depasita cu maximum 20 km/h!

    Exista si o explicatie pentru aceasta intamplare mai mult decat ciudata. Aparatul radar in cauza, unul dintre cele aproximativ 1.600 automate (dintre care 1.000 fixe) existente in prezent in Franta, nu mai fusese verificat de foarte multa vreme, desi nefericitul sofer nu era primul care o patise in acel loc.

    S-a dovedit, astfel, ca tehnologia acestor aparate radar nu este chiar atat de perfecta precum credeau creatorii lor. Aceste aparate necesita o revizie tehnica periodica pentru a le asigura buna functionalitate.

    Fara o intretinere ca la carte se poate ajunge intr-o astfel de situatie, in care o furgoneta "alearga" mai repede decat un supercar ca Ferrari, Lamborghini, Porsche. Singurul model din aceasta categorie care rasufla usurat este Bugatti Veyron cu ai sai 400 km/h...
    Vizualizari: 1144