rss

Inceputul unei noi ere: Charismatic Simplicity, noul limbaj de design pentru familia MINI a viitorului

  1. 03/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Electric, digital, durabil si distinctiv: noua generatie de modele MINI aduce placerea de a conduce, experienta utilizatorului si atitudinea responsabila ale marcii intr-o era complet noua. Limbajul sau de design de avangarda face aceasta transformare vizibila instantaneu. Imbina valorile traditionale ale marcii cu tehnologia de ultima ora si defineste principiile de baza ale designului, precum si caracterul urban al MINI si spiritul inovator al comunitatii sale. Principiul din spatele Charismatic Simplicity (Simplitate Charismatica) este un design care ajuta fiecare model nou MINI sa dezvolte un caracter individual puternic, concentrandu-se intuitiv pe esenta marcii cu un limbaj de design clar si redus. Un alt factor central al noului limbaj de design este alegerea materialelor cu o atentie deosebita asupra dezvoltarii durabile. Urmatoarea generatie de modele MINI are un interior fara piele si elimina aproape in intregime elementele cromate.
    Modelele MINI ale viitorului reunesc un exterior modern si purist si un design interior care pune accent pe esential. Acest lucru reflecta principiul utilizarii creative a spatiului pentru care clasicul MINI este deja renumit. Noul limbaj de design exploateaza, de asemenea, oportunitatea de a electrifica propulsia pentru a genera placerea de a conduce la care te astepti de la MINI, fara emisii locale. "Modelele MINI alimentate electric ne ofera o oportunitate unica de a ne regandi designul. In acelasi timp, pastram atentia pentru detalii, sentimentul traditiei si pasiunea pentru inovatie pentru care MINI este renumit", spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design.
    Arhitectura automobilului pentru noua generatie de modele MINI a fost dezvoltata inca de la inceput pentru mobilitatea electrica. Fiecare centimetru din spatiul de disponibil este folosit si mai eficient pentru confortul, wellbeing, experienta emotionala si placerea calatoriei de care se bucura ocupantii. Aceasta inseamna ca fiecare model MINI, indiferent de dimensiunile sale exterioare, va continua sa ofere in viitor combinatia ideala dintre o amprenta mica si spatiul interior disponibil.
    De asemenea, nucleul marcii va fi incorporat in viitoarea generatie de modele MINI Hatch 3 usi - electric si orientat constant catre placerea de a conduce urban. Si succesorul actualului MINI Countryman va ajunge pe sosele cu propulsie electrica. MINI va prezenta in curand si studiul de concept al unui model crossover - cu propulsie electrica - pentru segmentul premium al clasei mici. "ADN-ul de design MINI va aparea in mod clar in fiecare model al acestei generatii noi, fara sa lase vreo indoiala cu privire la afilierea sa de marca", anunta Oliver Heilmer. "In acelasi timp, echipa de design MINI a creat cu succes caracteristici puternice ale produsului, cu accente individuale care subliniaza mai mult ca niciodata un sentiment de independenta."
    Crearea unui design distinctiv este una dintre caracteristicile centrale ale noului limbaj de design. Charismatic Simplicity ofera fiecarui membru al viitoarei familii de modele MINI propria sa charisma individuala, care se bazeaza in mod inconfundabil pe nucleul marcii, reinterpretand-o cu incredere si in felul sau. Referinta autentica la valorile esentiale ale MINI este exprimata intr-un limbaj de design foarte modern, cu suprafete modelate clar si curat. Charismatic Simplicity reduce numarul de componente si se concentreaza asupra elementelor esentiale, ajutand proiectarea viitoarelor modele MINI sa obtina o identitate emotionala ce este perceptibila intuitiv.
    "Combinam nucleul ADN-ului MINI cu inspiratia inovatoare, estetica si tehnologica in noul nostru limbaj de design", spune Oliver Heilmer. "Aceasta inseamna ca fiecare MINI nou ramane un original autentic si, in acelasi timp, pregatit pentru viitor." De exemplu, tehnologia LED inovatoare ofera designului Union Jack tipic al stopurilor l MINI o varietate de forme, creand o semnatura luminoasa individuala pentru fiecare model.
    Combinatia dintre traditie si progres creeaza o experienta de utilizator captivanta in interioarele viitoarelor modele MINI, intensificand si mai mult legatura traditional puternica dintre persoana si masina la MINI. "MINI este un brand urban, fiecare aspect al acestui design face ca viata in oras sa fie cat mai placuta si plina de evenimente", explica Oliver Heilmer. Cheia acestui lucru este atat in digitalizarea avansata in functionare si conectivitate, cat si intr-un interior proiectat clar, cu functionalitate intuitiva.
    Si in cockpitul viitoarelor modele MINI, reducerea nu inseamna ca lipsuri. Tehnologia OLED pentru afisajul complet digital si unitatea de control prezentata pentru prima data in MINI Vision Urbanaut inseamna ca pot fi combinate semnificativ mai multe functii intr-o singura unitate de control. Acest lucru este prezentat in instrumentul central circular caracteristic MINI din mijlocul tabloului de bord. MINI este primul producator auto din lume care ofera un afisaj tactil cu o suprafata rotunda complet utilizabila. Tehnologia inovatoare de afisare deschide calea pentru un nou design de interfata de utilizator. In acelasi timp, designul MINI pastreaza unitati de control analogice, cum ar fi comutatoarele de sub interfata centrala. Acestea intruchipeaza atentia la detalii si caracteristicile distinctive de design care transforma functionalitatea intuitiva intr-o experienta emotionala.
    "Viitorul designului MINI se bazeaza pe curajul si determinarea de a modela schimbarea si de a marca un profil distinctiv si inimitabil marcii", spune Oliver Heilmer. Aceasta include, de asemenea, o gama de materiale cu un accent clar pe dezvoltare durabila. Noua generatie de modele MINI se va indeparta complet de suprafetele din piele si, de asemenea, va reduce utilizarea componentelor cromate la aproape zero. O atitudine fundamentala modelata de simtul responsabilitatii si concentrarea asupra viitorului sunt exprimate prin electrificare, productia cu conservarea resurselor, standardele de mediu exigente si o pondere in crestere progresiva a materiilor prime secundare, precum si a materialelor naturale si reciclate. O amprenta ecologica minima este profund ancorata in traditia marcii si este incorporata mai vast ca niciodata de catre MINI Design in noua generatie de modele.
    Concept car-ul pentru un nou model crossover din noua generatie MINI electrica va oferi prima imagine completa a noului limbaj de design pentru familia de modele electrice din urmatoarea generatie si va fi prezentat publicului pentru prima data la sfarsitul lunii iulie 2022. Prin acesta, MINI Design arata cum inovatiile tehnologice si o interpretare progresiva a mobilitatii individuale duc limbajul de design al marcii mult in viitor cu acest concept car.

    Vizualizari: 504