rss

Inaugurarea uzinei BMW Brilliance Lydia: fabrica cu grad mare de digitalizare stabileste noi repere pentru productia de automobile in viitor

  1. 16/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group si-a extins amprenta de productie in China prin deschiderea fabricii Lydia din Shenyang. Aceasta extindere majora a bazei de productie BMW Brilliance Automotive (BBA) este cel mai recent exemplu al strategiei BMW iFACTORY si stabileste noi standarde in productia de automobile orientata spre viitor in era industriei de automobile inteligente si electrice. Uzina Lydia deschide noi baze cu aplicatiile sale inovatoare de digitalizare, reafirmand pozitia de lider a BMW Group in productia globala de automobile.
    "BMW iFACTORY ne face un model de urmat pentru industria auto. Uzina Lydia este nascuta digital si este orientata catre mobilitatea electrica", a declarat Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru productie. El a subliniat: "Raspunzand cerintelor clientilor nostri, flexibilitatea productiei stabileste reperul in competitie. Uzina Lydia este un exemplu excelent in acest sens. Este pe deplin capabila sa produca pana la 100% automobile electrice. impreuna cu fabricile invecinate din Tiexi si Dadong, Lydia va juca un rol important in accelerarea productiei de automobile electrificate BMW in China."
    Cu o investitie totala de 15 miliarde de renminbi (yuani), uzina Lydia este cel mai mare proiect de investitii din istoria BMW Group in China. Situata in districtul Tiexi din Shenyang, fabrica are toate cele patru procese majore de productie (ateliere de presa si caroserie, atelier de vopsire si asamblare) si creste capacitatea anuala de productie la baza de productie din Shenyang la 830.000 de unitati. Pentru a satisface cererea in crestere a clientilor pentru mobilitate electrica, uzina Lydia este complet flexibila pentru a produce pana la 100% automobile electrice. Productia noului BMW i3 - primul sedan sport de clasa medie BMW pentru piata chineza - a inceput la uzina Lydia in luna mai.
    Jochen Goller, presedinte si director executiv al BMW Group Regiunea China, a declarat: "Extinderea amprentei noastre de productie in China arata ca ne pregatim pentru o crestere suplimentara pe cea mai mare piata de masini electrice din lume si suntem increzatori in perspectivele pe termen lung ale Chinei. Ne intensificam eforturile de mobilitate electrica, urmarind ca mai mult de un sfert din vanzarile noastre in China sa fie electrice pana in 2025. Cu baza de productie extinsa si modernizata a BMW din Shenyang, acum suntem pe deplin pregatiti pentru a servi cererea in crestere a pietei pentru mobilitate electrica in China."
    "Astazi este o zi de mandrie pentru BMW Brilliance si BMW Group. Marcheaza un reper important in dezvoltarea noastra de succes in orasul Shenyang in ultimii aproape 20 de ani", a declarat Franz Decker, presedinte si director executiv BMW Brilliance Automotive. "In ciuda numeroaselor provocari din ultimii trei ani, noua noastra fabrica Lydia a fost finalizata conform programului. Este o dovada a echipei noastre puternice din China si a unei colaborari globale excelente. Uzina Lydia stabileste standardul pentru productie care este AGILA. VERDE. si DIGITALA."
    Aduce la viata "Industrial Metaverse"
    in timp ce uzina Lydia urmeaza strategia BMW iFACTORY de AGILA. VERDE. si DIGITALA, noua fabrica este cu adevarat de pionierat in domeniul digitalului. Cu puternica platforma de creare 3D Epic Games Unreal Engine, uzina Lydia a fost prima fabrica BMW Group complet planificata si simulata intr-un mediu virtual inca de la inceput, cu fiecare detaliu al intregului proces de productie proiectat virtual. In acest fel, poate fi considerata o uzina Metaverse. Integrarea lumii virtuale cu lumea reala a scurtat timpul de planificare, a permis colaborarea interregionala si intre fusuri orare si a depasit efectele adverse ale epidemiilor, care singure au scurtat timpul de constructie a uzinei cu sase luni.
    Uzina Lydia se bazeaza pe date: platformele digitale bazate pe cloud si Internet of Things (IoT) Industrial conecteaza fiecare produs, proces si persoana prin date transparente, mereu disponibile si integrate. Aceasta utilizare extinsa a stiintei datelor imbunatateste controlul calitatii, creste eficienta si permite intretinerea predictiva. Utilizarea pe scara larga a inteligentei artificiale, a analizei datelor si a algoritmilor a schimbat procesul de luare a deciziilor de la "bazat pe experienta" la "bazat pe date". Aproximativ 100 de aplicatii de inteligenta artificiala sunt utilizate in prezent la baza de productie BMW Shenyang.
    O retea si capacitati de procesare a datelor puternice sunt esentiale pentru "bazare pe date". De exemplu, cele 1.600 de camere multifunctionale utilizate in domeniul asigurarii calitatii genereaza peste 10 petabytes de date in fiecare an. Intreaga fabrica este acoperita cu o retea 5G gigabit pentru a indeplini cerintele de latime de banda pentru tehnologii precum augmented reality (AR) si transmisia video in timp real. Pentru a face fata cantitatii uriase de date, BMW Brilliance a construit si un nou Data Center for uzina Lydia, care contine peste 1.200 de servere.
    Productie auto in cel mai durabil mod
    BMW Group si-a stabilit obiectivul de a reduce emisiile de carbon de-a lungul intregului ciclu de viata per automobil cu 40% pana in 2030, comparativ cu 2019, care include o reducere de carbon cu 80% la nivel de productie. Conceptul de dezvoltare durabila este reflectat si in uzina Lydia.
    Noul loc de productie foloseste materiale de constructie de prima clasa, inclusiv izolatie avansata, pentru a mentine incaperile calde iarna si racoroase vara, reducand in acelasi timp consumul de energie. Atelierele fabricii sunt echipate cu echipamente de productie de ultima generatie, cum ar fi pistoale de sudura si cuptoare electrice in atelierul de caroserii, care utilizeaza sursa de energie regenerabila pentru a reduce emisiile. De asemenea, uzina Lydia are Centru de Operare Inteligent dedicat, cu un sistem inteligent de management al energiei, care monitorizeaza consumul de energie si resurse in timp real si utilizeaza inteligenta artificiala pentru a analiza in profunzime modul de optimizare a consumului de energie.
    in prezent, intreaga baza de productie BMW Shenyang utilizeaza 100% energie electrica regenerabila. Are 290.000 de metri patrati de panouri solare, cea mai mare suprafata de acest gen din provincia Liaoning. Aceste panouri solare pot genera 44.000 MWh de energie electrica pe an - suficienta pentru a alimenta 9.000 de locuinte pentru un an intreg. Extinderea panourilor solare va continua si in urmatorii ani, cu o suprafata de 120.000 mp in constructie la uzina Lydia.
    De asemenea, noua fabrica de automobile din Shenyang pune accent pe biodiversitate. Zonele sale verzi constau din gradini, lacuri artificiale, o varietate de plante si 11.000 de copaci, o amenajare durabila si un sistem care colecteaza apa de ploaie pentru a hrani plantele si a reumple apa subterana.
    Flexibilitate ridicata orientata catre mobilitatea electrica
    Flexibilitatea este unul dintre cele mai importante puncte forte ale BMW Group in productie, in special capacitatea de a implementa resursele si de a adapta productia la cerere in scurt timp. Uzina Lydia este orientata spre productia de automobile electrice, dar poate produce si alte modele in mod flexibil si eficient.
    Pana la sfarsitul anului 2025, BMW Group se asteapta sa fi livrat peste doua milioane de automobile electrice in intreaga lume, unul din patru automobile noi vandute in China fiind un model electric. Pana atunci, modelele BMW "Neue Klasse", care reprezinta urmatorul salt tehnologic in dezvoltarea automobilelor, vor fi aduse si ele pe piata. Noua fabrica Lydia si fabricile invecinate din Tiexi si Dadong vor juca un rol important in accelerarea productiei de automobile electrificate BMW in China.
    Reteaua de productie BMW Group
    Timp de decenii, BMW Group s-a pozitionat ca un etalon in ceea ce priveste tehnologia de productie si excelenta operationala in productia de automobile. BMW iFACT0RY. AGILA. VERDE. DIGITALA. reprezinta tinta strategica a retelei globale de productie. Ofera raspunsuri la provocarile transformarii catre mobilitatea electrica si adopta o abordare globala.
    AGILA reprezinta eficienta, precizie, flexibilitate maxima si capacitate remarcabila de integrare. VERDE include utilizarea tehnologiilor de ultima generatie pentru a stabili o productie cu un consum minim de resurse. Obiectivul este ca pana in 2030 sa se reduca emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% fata de nivelul din 2019. DIGITALA se concentreaza pe stiinta datelor, inteligenta artificiala, precum si planificarea si dezvoltarea virtuala. Productia BMW Group aduce astfel o contributie decisiva la rentabilitatea companiei.

    Vizualizari: 535