rss

Impulsuri noi pentru mobilitatea urbana: BMW Group Research dezvaluie concepte inovatoare pentru bicicleta cargo si electroscuter

  1. 01/08/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ultimii ani a existat o crestere a traficului in multe centre ale oraselor, iar cerintele de mobilitate ale oamenilor care locuiesc acolo raman ridicate. In rolul sau de furnizor premium pentru mobilitatea individuala, BMW Group contribuie in mod activ la crearea orasului locuibil al viitorului. 
    Aici, abordarea sa asupra mobilitatii priveste, de asemenea, dincolo de activitatea de baza a companiei. In trecut, BMW Group a prezentat publicului o serie de solutii inovatoare de micromobilitate, inclusiv BMW Motorrad X2City, Concept Personal Mover si conceptul de drum ridicat BMW Vision E³ Way. Odata cu dezvaluirea bicicletei electrificate Concept DYNAMIC CARGO si a scuterului electric Concept CLEVER COMMUTE, inginerii BMW Group isi demonstreaza inca o data capacitatea lor de neegalat de a transfera cunostintele din sectorul auto la conceptele pentru vehiculele de micromobilitate.
    Concept DYNAMIC CARGO: placere neasteptata de ciclism plus versatilitate exceptionala
    • Concept de bicicleta de marfa compacta, cu trei roti, cu agilitate ridicata, optiuni de utilizare flexibile si versatilitate sporita pe tot parcursul anului
    • Platforma de incarcare utilizabila in mod variabil, cu accesorii inovatoare pentru transportul de sarcini si/sau copii, precum si pentru activitati de agrement
    Bicicletele ofera o mare flexibilitate de utilizare, produc zero emisii si sunt unul dintre cele mai rapide si mai eficiente mijloace de transport in zonele urbane. Cu toate acestea, conditiile ploioase, reci sau cu suprafete alunecoase sunt de obicei suficiente pentru ca majoritatea biciclistilor sa se intoarca la transportul public sau la masina proprie. Acelasi lucru se aplica atunci cand trebuie sa transporte sarcini prea mari pentru a fi manipulate cu un portbagaj standard, cum ar fi un magazin alimentar mai mare, sau pentru transportul copiilor. Acum sunt disponibile o gama larga de biciclete cargo care ofera o alternativa suplimentara la utilizarea masinii pentru calatorii urbane. Cu toate acestea, multe concepte de biciclete de marfa sunt mai late si, in primul rand, mai lungi decat bicicletele normale, putand acomodand copii sau asigura transportul unor volume mai mari. Impreuna cu masa suplimentara rezultata si sarcina utila posibila, acest lucru duce la diferite restrictii in comparatie cu bicicletele normale, in special in ceea ce priveste agilitatea de condus si manevrabilitatea.
    "Obiectivul nostru a fost sa dezvoltam un concept care sa pastreze agilitatea si senzatia de condus a unei biciclete normale, adaugand in acelasi timp optiuni de transport inovatoare si sigure", declara Jochen Karg, director de concepte de vehicule in divizia Tehnologii Noi si China a BMW Group. "«Concept DYNAMIC CARGO» este prima bicicleta cargo «pick-up» dinamica in care se imbina placerea de a conduce cu o utilizare flexibila si versatilitate sporita pe tot parcursul anului."
    Componenta-cheie a Concept DYNAMIC CARGO pe trei roti este cadrul principal din fata, care este conectat la sectiunea spate printr-o axa pivotanta si se inclina in viraje. Sectiunea spate ramane stabila prin viraje, fara a se inclina spre drum. Aceasta se combina cu sistemul de propulsie electrificat - care este activat de indata ce biciclistul incepe sa pedaleze si actioneaza cele doua roti spate - pentru a face bicicleta de marfa la fel de usor de condus ca o bicicleta standard. Pe langa faptul ca asigura o stabilitate de calatorie mult mai mare in toate conditiile meteorologice, comparativ cu modelele cu doua roti, rotile din spate, cu prinderea rigida a axului, care nu pivoteaza, ofera si baza pentru o platforma de transport versatila, in stil pick-up. Aceasta poate fi echipata cu o selectie de echipamente modulare inovatoare pentru transportul bagajelor si/sau pentru copii. Principiul de design modular deschide calea si pentru multe alte posibilitati de utilizare. Designul nepivotant al platformei de transport are avantajul suplimentar ca biciclistul resimte mai putin masa suplimentara transportata, permitand transportul sigur si stabil al tuturor sarcinilor, asigurand in acelasi timp o experienta placuta de calatorie.
    Conceptul este completat de o facilitate pentru adaugarea unui sistem modular de protectie impotriva vremii. Impreuna cu siguranta superioara de calatorie, care se dovedeste deosebit de utila pe vremea proasta, acest lucru face din Concept DYNAMIC CARGO un mijloc de transport atractiv pe tot parcursul anului.
    Concept DYNAMIC CARGO nu va fi produs chiar de BMW Group, dar compania poarta deja discutii cu potentiale companii care sa preia licenta.
    Concept CLEVER COMMUTE: partenerul perfect pentru "ultimul kilometru"
    • Design ergonomic potrivit pentru utilizarea de zi cu zi, stabilitate excelenta la calatorie si extrem de compact atunci cand este pliat
    • Optiune de mobilitate mixta autentica: "modul de transport public" inovator faciliteaza incorporarea calatoriilor in transportul public in deplasarile mai lungi
    • Ideal pentru park & ride: dimensiunea minima la pliere il face ideal pentru transport in portbagajul automobilului
    Trotinetele electrice s-au impus in mixul de mobilitate urbana, gratie, in special, programelor de sharing. Acestea ofera o utilizare flexibila, zero emisii locale si capacitatea de a-i duce pe locuitorii orasului la destinatie extrem de repede in calatoriile urbane scurte de "ultimul kilometru”. Trotinetele electrice personale insa nu se bucura de o raspandire mare. Modelele robuste care pot fi folosite in siguranta sunt dificil de luat in transportul public sau de transportat cu automobilul din cauza dimensiunii lor, in timp ce modelele mici, mai portabile, sufera de o stabilitate redusa la condus.
    Prin Conceptul CLEVER COMMUTE, BMW Group prezinta acum un scuter electric care se pliaza usor pentru carat in transportul public si/sau cu masina, fara a compromite in vreun fel stabilitatea calatoriei. In modul de transport public, platforma se rabateaza in lateral si roata spate pivoteaza in diafragma rezultata dedesubt. Acest mecanism scurteaza ampatamentul CLEVER COMMUTE in mod substantial, astfel incat sa poata fi transportat fara dificultate chiar si pe o scara rulanta. Aceasta este o cerinta importanta in cazul in care calatoria include rute de transport subteran. De asemenea, poate fi rulat pe ambele roti in acest mod, precum un troler. Suplomentar, motorul integrat in roata fata ofera un impuls electric care faciliteaza impingerea CLEVER COMMUTE pe rampe. Dimensiunile compacte ale scuterului electric atunci cand este pliat inseamna ca ar trebui sa fie posibil transportul gratuit al acestuia pe toate formele de transport public.
    CLEVER COMMUTE poate fi pliat pana la o dimensiune care se potriveste usor in portbagajul automobilelor de clasa mica - portbagajele mai mari pot gazdui mai multe pentru iesirile in familie. In gama BMW Group, acest lucru inseamna ca CLEVER COMMUTE incape pe lungime in compartimentele de bagaje de la Seria 3 in sus, de exemplu, fara a fi nevoie sa rabatezi spatarul banchetei si poate fi transportat transversal in portbagajele MINI.
    Cu caracteristicile de produs unice, CLEVER COMMUTE este un companion versatil in oras si permite finalizarea oricarei calatorii rapid, sigur si usor. Capacitatea sa de transformare il face o solutie cu adevarat ideala pentru calatorii multimodale.
    Concept CLEVER COMMUTE nu va fi produs chiar de BMW Group, dar compania poarta deja discutii cu potentiale companii care sa preia licenta. Desi BMW Group nu va fabrica Concept in sine, este deja in discutii cu potentiali licentiati.
    Ambele concepte de micromobilitate au fost concepute pentru a oferi o autonomie de peste 20 de kilometri. O ultima caracteristica foarte importanta pentru utilizarea in oras este bateria, care poate fi scoasa si incarcata acasa.

    Vizualizari: 862