rss

Importul de masini rulate afecteaza locurile de munca din industria auto

  1. 12/11/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Dacia
    Vezi toate fotografiile (1)


    Importurile de autovehicule la mana a doua lovesc in plin companiile auto si, implicit, mana de lucru din industria romaneasca producatoare de masini. Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, a declarat ca producatorul autohton isi ajusteaza, momentan, capacitatea de productie in funtie de evolutia pietei auto, insa situatia devine tot mai ingrijoratoare pe fondul crizei economice mondiale.

    Conform Mediafax, Fourmont a mai declarat ca vor cere oprirea importurilor masinilor rulate, intru-cat "invazia" acestor automobile pune companiile auto in situatia de a opera concedieri la nivelul angajatilor.

    Desi mai putin afectata de criza economica decat alte marci, Dacia a oprit productia timp de patru zile, urmand sa repete operatiunea si in perioada 20 noiembrie - 7 decembrie, ca urmare a scaderii pietelor interna si de export.

    Intr-un comunicat de presa remis de producatorul roman, se arata ca in luna octombrie 2008 piata auto din Romania a scazut cu circa 30%, in Spania cu 40%, in Marea Britanie cu 23%, in Suedia cu 22,7%, in Italia cu 18,9%, in Germania cu 8% si in Fran?a cu 6,2% comparativ cu octombrie 2007.
    Vizualizari: 782