rss

Iceni, supercar cu autonomie de 1.600 km

  1. 13/04/2007
  2. Tags: Biodiesel, Iceni, Trident Performance Vehicle
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nu radeti – Trident Performance Vehicle, o companie din Marea Britanie, a construit de ceva vreme un supercar echipat cu un V8 de 6,6 litri cilindree, ce functioneaza cu biodiesel.

    Numita Iceni, masina va intra acum intr-un test de consum inedit, ce presupune parcurgerea unei distante de aproximativ 1.600 km (sau 1.000 de mile) cu un singur plin al rezervorului de 100 de litri.

    La data de 17 aprilie, exact la ora 11.00, masina va porni din Norwich avand la bord un echipaj format din Kelly Bevan (fost pilot de curse si actual director de vanzari al celor de la Trident) si jurnalista auto Suzannah Sorrell, ce va incerca sa ajunga doua zile mai tarziu la Monaco, unde vor face un tur pe faimosul circuit de Formula 1.

    Totusi, foarte important pentru cei de la Trident este ca masina sa ajunga la timp pentru a fi prezentata la cel mai important salon anual rezervat marcilor de lux, desfasurat in micul stat din sudul Frantei.

    Teoretic, fara a pune la socoteala eventuale defectiuni tehnice, masina nu ar avea de ce sa nu isi duca la capat misiunea: in ciuda uriasei capacitati cilindrice si a potentialului de a ajunge la 100 km/h in doar 3,9 secunde (viteza maxima e limitata la 274 km/h), Iceni poate consuma, la o viteza rezonabila mentinuta constant, doar 4 litri/100 km.
    Vizualizari: 946