rss

Hyundai prezinta noi informatii despre IONIQ 6

  1. 31/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul model 100% electric ofera peste 610 km autonomie (WLTP), permite o incarcare ultra-rapida (800 V) si dispune de o serie de tehnologii avansate (Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up, Electric Active Sound Design) care contribuie la imbunatatirea experientei pasagerilor privind mobilitatea electrica.
    „IONIQ 6 reprezinta un nou pas important al strategiei Hyundai de accelerare a procesului de electrificare, pentru a deveni lider global in segmentul autovehiculelor electrice”, a declarat Jay Chang, President & CEO, Hyundai Motor Company. „IONIQ 6 Electrified Streamliner va oferi o experienta distinctiva atat pentru conducatorul auto, cat si pentru pasageri.”
    Interior proiectat pentru confortul pasagerilor 
    IONIQ 6 a fost dezvoltat avand la baza platforma E-GMP, cu un ampatament lung de 2.950 mm si jante de 20 sau de 18 inchi. Dimensiunile generoase - lungime de 4.855 mm, latime de 1.880 mm si inaltime de 1.495 mm – confera modelului un aspect elegant. 
    „IONIQ 6 a fost dezvoltat pentru a imbunatati semnificativ experientele noastre zilnice, un spatiu in care iti poti activa potentialul maxim”, a declarat Thomas Schemera, Executive Vice President, Global Chief Marketing Officer & Head of Customer Experience Division, Hyundai Motor Company. „Habitaclul inovator – construit sub forma unui cocon – dispune de cele mai noi tehnologii, pentru a asigura conducatorului auto o calatorie sigura si placuta. Interiorul spatios, proiectat avand la baza criterii precum sustenabilitatea si functionalitatea, reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste mobilitatea electrica, in linie cu valorile clientilor nostri.”
    Interiorul autovehiculului poate fi personalizat in functie de preferinte. Arhitectura de iluminare incorporeaza tehnologia Dual Color Ambient Lighting, pasagerii avand posibilitatea de a alege dintre 64 de culori, respectiv sase teme. In plus, prin intermediul modului „Speed Sync Lighting” intensitatea luminilor din habitaclu (pentru partea din fata) se ajusteaza in functie de viteza de deplasare. 
    Scaunele din fata cu functie „Relaxation Comfort” (optional) ofera o atmosfera relaxanta printr-o simpla ajustare a unghiului. Pentru optimizarea spatiului interior, acestea sunt cu 30% mai subtiri comparativ cu cele dintr-un autovehicul conventional. In plus, pasagerii beneficiaza de patru porturi USB de tip C si unul de tip A. Cu ajutorul sistemului EV Performance Tune-up, conducatorul auto poate regla in functie de preferinte directia, puterea motorului si modul de functionare a transmisiei. In plus, prin intermediul tehnologiei Electric Active Sound Design (e-ASD) calitatea sunetului din habitaclu se modifica in functie de stilul de condus. 
    „IONIQ 6 se remarca printr-o simbioza perfecta intre functionalitate si estetica”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President & Head - Hyundai Design Center. „Designul aerodinamic este rezultatul colaborarii dintre echipa de ingineri si cea de designeri, cu o atentie deosebita acordata valorilor apreciate de catre clienti. IONIQ 6 a fost creat sub forma unui cocon care ofera multiple optiuni de personalizare.”
    Performanta
    IONIQ 6 este disponibil cu doua optiuni pentru baterie: 77,4 kWh sau 53 kWh. Versiunea de 77,4 kWh poate fi asociata cu doua configuratii pentru motorul electric – tractiune spate (RWD) sau integrala (AWD). Configuratia cu doua motoare dispune de tractiune integrala si dezvolta o putere maxima de 239 kW si un cuplu de 605 Nm. Aceasta versiune accelereaza de la 0 la 100 km/ h in 5,1 s.
    IONIQ 6 se remarca printr-un consum redus de energie. Varianta cu baterie standard de 53 kWh, jante de 18 inchi si cu tractiune spate are un consum estimat la mai putin de 14 kWh/ 100 km (conform WLTP). 
    Arhitectura E-GMP a modelului IONIQ 6 este compatibila cu infrastructuri de incarcare atat de 400 V, cat si de 800 V. E-GMP ofera, in modul standard, posibilitatea de incarcare la 800 V. Pentru incarcarea la 400 V nu sunt necesare componente sau adaptoare suplimentare. Cu o statie de incarcare de 350 kW, alimentarea bateriei de la 10% pana la 80% se realizeaza in doar 18 min.
    La fel ca IONIQ 5, IONIQ 6 este disponibil cu functia V2L (Vehicle-to-Load) care permite alimentarea dispozitivelor electrice – de ex.: a echipamentelor folosite in timpul desfasurarii unor activitati in aer liber (campare). De asemenea, sistemul poate fi utilizat in cazul unei intreruperi a alimentarii cu energie electrica. Pe langa portul exterior de incarcare, cel de-al doilea port este amplasat sub bancheta din spate, fiind util pentru incarcarea laptopurilor, telefoanelor si a altor dispozitive.
    Tehnologie 
    Cabina dispune de un ecran tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia si de un instrumentar digital de 12 inchi, care poate fi personalizat in functie de cerintele clientilor. Sistemul multimedia IONIQ 6 afiseaza pe harta, in timp real, distanta care poate fi parcursa in functie de energia stocata in baterie, in timp ce functia Connected Routing analizeaza traficul, oferind o estimare a orelor de sosire la destinatie, dar si o reconfigurare a traseului, in cazul in care este necesar. 
    Informatiile disponibile pe smartphone pot fi afisate prin intermediul aplicatiilor Apple CarPlay si Android Auto. In plus, conexiunea multipla prin Bluetooth permite ca un dispozitiv sa fie conectat pentru apeluri telefonice, iar celalalt pentru muzica. Sistemul audio Bose dispune de opt difuzoare, printre care un subwoofer. Sistemul de navigatie permite actualizari pentru harti/ multimedia prin intermediul Bluelink®. 
    Autovehiculul dispune de pachetul Hyundai SmartSense. IONIQ 6 este echipat cu sistemul Highway Driving Assist 2 (HDA 2), care permite controlul vitezei si a distantei pana la vehiculul din fata, precum si centrarea autovehiculului pe banda de deplasare, chiar si in cazul virajelor. In cazul in care un vehicul se aproprie din lateral, HDA 2 raspunde activ pentru a evita eventualele pericole. Daca se depaseste o anumita viteza, banda poate fi schimbata automat in directia indicata prin simpla activare a semnalizarii. Pentru anumite versiuni de echipare vor fi disponibile si functii precum: Junction Crossing, Lane-Changing Oncoming si Lane-Changing Side Along + Evasive Steering Assist. In cazul in care intr-o intersectie exista un risc de coliziune cu vehiculele care se apropie din partea stanga/ dreapta, se aplica automat frana. Daca in momentul schimbarii benzii exista un risc de coliziune cu un vehicul care se apropie pe banda urmatoare, se aplica automat sistemul Evasive Steering Assist.
    Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) permite parcarea/ iesirea din locul de parcare, fara a fi necesara prezenta conducatorului auto, utilizand doar cheia de acces. RSPA 2 functioneaza pentru parcarea laterala, pentru cea perpendiculara, dar si pentru cea diagonala.
    IONIQ 6 dispune si de: Smart Cruise Control (SCC), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Blind-Spot View Monitor (BVM), Safe Exit Warning (SEW), Surround View Monitor (SVM), Forward/Side/Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA).
    Actualizari Over-the-Air (OTA)
    IONIQ 6 este primul model Hyundai care ofera functia Over-the-Air (OTA) pentru mai multe sisteme. Aceasta tehnologie permite conducatorilor auto sa actualizeze controlerele aferente sistemelor electrice, modului de condus autonom, bateriei si altor sisteme, pentru a oferi o experienta la volan mai sigura si mai confortabila. De asemenea, functia OTA permite conducatorilor auto sa actualizeze hartile si software-ul multimedia. 
    Culori disponibile
    Paleta de culori exterioare include 12 nuante: Gravity Gold Matte, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Gray Metallic, Nocturne Gray Matte, Transmission Blue Pearl, Biophilic Blue Pearl, Ultimate Red Metallic, Digital Green Pearl, Digital Green Matte si Byte Blue. Pentru interior sunt disponibile patru nuante: Dark Gray & Light Gray, Dark Olive Green & Light Gray, Black + Pale Brown & Black.
    IONIQ 6 Digital Studio
    IONIQ 6 Digital Studio este o platforma de realitate extinsa (XR), un spatiu virtual in care utilizatorii pot beneficia de continut interactiv, cum ar fi sesiuni de condus si specificatii ale produsului prin intermediul VR (virtual reality) sau AR (augmented reality). 
    IONIQ 6 va fi disponibil si pe platformele metaverse - cum ar fi: Hyundai Mobility Adventure - Roblox si Planet Hyundai – ZEPETO - unde utilizatorii pot realiza teste virtuale si pot experimenta functiile de baza. 

    Vizualizari: 1160
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »