rss

Hyundai pregateste un pick-up

  1. 05/05/2007
  2. Tags: Hyundai, Pick-up
Numarul 1 coreean are planuri mari pe piata din Statele Unite iar acestea nu se rezuma doar la lansarea unei limuzine de talie mare bazata pe conceptul Genesis.

Pe aceeasi platforma vor fi dezvoltate o versiune alungita a acesteia (ce va fi comercializata sub marca KIA), un coupe cu tractiune spate si, conform ultimelor zvonuri, chiar si o camioneta.

Avand in vedere baza tehnica, aceasta va fi mai degraba un SUT decat o utilitara in toata regula, urmand a avea o caroserie de tip monococa (adversar direct ii va fi Honda Ridgeline si nu Toyota Tundra).

Ca si modelul nipon, pick-up-ul Hyundai va dispune de o bena multifucntionala, cu un loc de depozitare ascuns sub podea, o directie precisa (chiar sportiva o anunta asiaticii) si se va lauda cu un consum de combustibil mai decent comparativ cu un truck traditional.

In ceea ce priveste atuurile in fata concurentei, principalul element il va constitui prezenta unui motor V8 de 4,6 litri sub capota (V6 la modelul Honda), ceea ce inseamna ca atat de importanta capacitate de tractare va fi mult mai mare; in plus, coreenii au declarat ca acest propulsor poate creste fara probleme dincolo de aceasta cilindree, ceea ce inseamna ca si puterea sa poate trece lejer de cei 300 CP dezvoltati in acest moment.

Iar Hyundai nu se va opri aici cu propunerile de masini semi-utilitare: concernul doreste sa-si asume riscul de a proiecta, dezvolta si comercializa in viitor un pick-up compact, dotat cu un motor in patru cilindri si tractiune fata(!), pariind pe faptul ca yankeii vor dori din ce in ce mai intens asemenea masinute agile si economice.

Dupa japonezi - potopul...
Vizualizari: 863