rss

Hyundai-Kia construieste o noua fabrica in SUA

  1. 24/08/2008
  2. Tags: Hyundai, Kia, Sorento, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Spre deosebire de multi alti constructori pozitionati in Top 10-ul mondial, Hyundai-KIA se afla in aceste momente pe val si... il “calareste” bine, pregatindu-se sa-si imbunatateasca procesul de fabricare si distributie a masinilor pe una dintre cele mai problematice piete din lume: SUA.

    Dovada sta planul pentru ridicarea unei noi uzine de transmisii, ce-i va costa pe coreeni in jur de 150 de milioane de $.

    Deja ajuns pe locul cinci in clasamentul celor mai prolifice companii din industria auto, concernul asiatic are ambitii mari in America de Nord si in special in Statele Unite, acolo unde o facilitate dedicata fabricarii de modele mici se afla deja in constructie in West Point, Georgia.

    De curand insa, Hyundai-KIA a anuntat ca va ridica in aceeasi zona o uzina pentru transmisii, ce va realiza cutii de viteze automate cu sase trepte pentru viitoarea generatie a lui Sorento si, poate, pentru viitorul Santa Fe.

    Iar aceasta, din cate se aude, va fi doar ariergarda unui asalt de proportii pe teren american, dimensionat pe masura pretentiilor unui concern care a ajuns in doar noua ani de pe locul 11 in clasamentul mondial in postura de a fabica mai multe masini decat Honda, Chrysler sau FIAT.

    Vizualizari: 1140