rss

Hyundai, interesat de Chrysler

  1. 19/02/2007
  2. Tags: Chrysler, Hyundai
    Vezi toate fotografiile (1)
    Afacerea GM-Chrysler” a picat atat de rapid incat analistii implicati in industria auto nici nu au apucat sa redacteze ultimele randuri ale discutiilor GM-Nissan.

    Iar acum caruselul a intrat intr-o noua viteza, odata cu lansarea zvonului ca numarul unu mondial ar putea fi contracarat de o oferta venita din partea lui Hyundai.

    Desi coreenii au negat interesul manifestat fata de Chrysler, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru un prestigios ziar britanic ca cel mai mare constructor coreean ar putea intra in joc pentru a pune mana pe extinsa retea de dealeri ai lui Chrysler din Statele Unite, un teritoriu in care Hyundai nu este inca reprezentat la nivelul marcilor americane sau japoneze.

    Interesant este si faptul ca banca de investitii JP Morgan a fost angajata sa acorde consultanta catorva clienti in aceasta privinta, inclusiv lui Hyundai si GM.

    Coreenii ar avea chiar un usor avantaj fata de contracandidati, fiind „legati” de concernul din Detroit prin intermediul motorului global de 2,4 litri, de care mai beneficiaza si Mitsubishi; totusi, GM ar putea anula rapid acest plus daca discutiile cu Chrysler privind realizarea unui SUV full-size vor fi materializate.
    Vizualizari: 813