rss

Hyundai i20, i20 i-blue Concept, ix55 si Santa Fe hibrid vin la Paris

  1. 03/09/2008
  2. Tags: Hyundai, i10, I20, i20 i-blue concept, I30, ix55, Santa Fe Hybrid
    Vezi toate fotografiile (3)

    Cu o luna inaintea debutului Salonului Auto de la Paris, Hyundai a anuntat noile modele pe care le va prezenta in cadrul acestui eveniment.

    Vedeta standului coreenilor va fi noul i20, considerat de oficialii Hyundai un model extrem de important pentru clasa mica ce il inlocuieste pe Getz si care va fi expus alaturi de SUV-ul ix55, de conceptul i20 i-blue si de versiunea hibrid a lui Santa Fe.

    Noul i20 beneficiaza de o grila frontala cromata cu o traversa si de niste blocuri optice in forma de lacrima, elemente de design care le imita pe cele de pe celelalte modele din gama "i", i10 si i30.

    Potrivit lui Kun Hee Ahn, presedintele Hyundai Motor Europe, i20 este construit pe o platforma complet noua, iar mare parte din procesul de dezvoltare in ceea ce priveste comportamentul rutier ai al manevrabilitatii s-a derulat pe soselele din Europa - continent caruia ii este destinat modelul.

    Hyundai i20 este creatia Centrului de Design Hyundai Europe din Russelheim (Germania) si ofera un consum eficient de carburant, spatiu interior, design si dotari in standard superioare concurentilor sai (Peugeot 207, Opel Corsa, Renault Clio sau Fiat Grande Punto).

    De asemenea, Hyundai va aduce la Paris si conceptul i20 i-blue. Acesta este echipat cu un motor diesel 1.4 CRDi de 90 CP creditat cu un nivel al emisiilor de CO2 de 99 g/km si cu un consum mediu de 3,45 l/100 km. Propulsorul este cuplat la o transmisie manuala cu 6 trepte in loc de 5 rapoarte cat are varianta standard.

    Un alt model ecologic pe care il vor prezenta coreenii la Paris este Santa Fe Hybrid, care este dotat cu un sistem hibrid format dintr-un motor electric si deja existentul propulsor pe benzina de 2,4 litri. Aceasta versiune elimina in aer 148 g/km de CO2 si are un consum de 5,34 l/100 km.

    Ultimul, dar nu cel din urma, este SUV-ul ix55 (foto jos), bazat pe modelul Veracruz comercializat in prezent in Statele Unite ale Americii. Noul model va suferi cateva modificari de design pentru a raspunde cerintelor pietei din Europa.

    Vizualizari: 2136