rss

Hypnos primeste premiul Concept Car of the Year 2008

  1. 20/11/2008
  2. Tags: Citroen, concept car of the year, Hypnos
    Vezi toate fotografiile (10)


    Citroen Hypnos, prezentat la Salonul Auto de la Paris, a primit premiul “Concept Car of the Year 2008”, oferit de publicatia Autocar Magazine. Designerul care s-a ocupat de interiorul conceptului, Leighanne Earley, a primit, de asemenea, premiul “Autocar Courland Automotive Leader of the Future”.

    Hypnos este un concept hibrid diesel-electric, iar directia de design luata de Citroen se vede si pe viitoarele modele de serie, printre care C3 Picasso.

    La interior, Hypnos prezinta tehnologie avansata precum iluminare interioara in functie de ora, un ceas fara afisaj care emite culori in functie de momentul din zi, si, un bord cu aspect de diamant. Materialele folosite sunt pielea si aluminiul, iar scaunele sunt in culorile curcubeului. Interiorul propus de Citroen incearca sa distruga ideile preconcepute privind masinile “bussiness”, care au un interior rece in culori sobre.

    La exterior crossover-ul amesteca liniile unui coupe atletic, cu ale unui SUV. Motorul este un hibrid diesel de 200 CP dublat de unul electric, pentru emisii mult reduse si performante crescute.

       
       
    Vizualizari: 1122