rss

HSV W427 Concept intra in productie!

  1. 20/06/2008
  2. Tags: Commodore, Holden, Hsv, W427
    Vezi toate fotografiile (5)
    Anul acesta, tunerul oficial al celor de la Holden, HSV, a aniversat 20 de la infiintare, un moment sarbatorit in februarie printr-un concept-car, numit W427, bazat pe ultimul Commodore.

    Ei bine, valul de entuziasm provocat de acest sedan cu motorul lui Corvette Z06 a fost atat de mare, incat australienii au hotarat recent sa il produca in serie incepand cu luna august, intr-o serie limitata la 427 de unitati.

    In caz ca nu va mai aduceti aminte, vorbim de o limuzina de clasa mare echipata cu un V8 LS7 de 7 litri cilindree, capabil sa trimita catre rotile posterioare 505 CP si 640 Nm – putere foarte apropiata de cea a unui BMW M5 si cuplu mai mare decat al unui E 63 AMG.

    Cu un 0-100 km/h in numai 4,7 secunde, HSV W427 se inscrie lejer in galeria celor mai rapide sedan-uri supersport din lume, iar in ceea ce priveste designul devine un candidat serios al fotoliului de lider: masina de serie va fi aproape identica cu conceptul.

    Asta inseamna aceleasi jante minunate de 20 de inch, frane cu discuri actionate de etrieri cu sase pistonase, sistem custom de injectie, diferential LSD si cutie de viteze manuala cu sase trepte ce au facut deja sa saliveze fanii vitezei din intreaga lume.

    Din pacate, acest monstruos Commodore nu va fi pentru buzunarele oricui, el urmand a fi pretuit la circa 150.000 de $ australieni (aproximativ 142.000 de $ americani).

    In plus, numai britanicii vor gasi potrivita pozitionarea volanului pe partea dreapta (desi, daca chiar vrei unul, nu ar trebui sa te opreasca nimeni si nimic).
    Vizualizari: 1077