rss

Honda va produce FCX si CR-Z in serie

  1. 25/10/2007
  2. Tags: Ford
Producatorul nipon a dat unda verde pentru productia a doua dintre concept-car-urile sale, FCX si CR-Z, marcand debutul unei noi linii de modele ecologice ce vor invada pietele lumii in viitorul apropiat.

Prima care va intra pe scena va fi limuzina FCX, propulsata probabil tot de o motorizare de tip fuel-cell, in timp ce CR-Z (despre care multi au spus ca va deveni urmasul venerabilului CR-X) va ajunge in showroom-uri la scurt timp dupa aceea.

FCX de serie va fi in mare parte bazata pe conceptul pe care niponii l-au prezentat anul trecut la salonul auto de la Los Angeles, ceea ce inseamna ca la show-ul de anul acesta din Orasul Ingerilor vom vedea un sedan generos dimensionat, ce va ascunde sub capota un sistem de propulsie bazat pe un motor electric, alimentat de la o baterie litiu-ion care, la randul ei, primeste current in urma unui proces de electroliza desfasurat in interiorul unui container.

Deocamdata, masina se va vinde incepand cu 2008 doar in Japonia si Statele Unite, imediat ce testele de anduranta, efectuate in aceste momente de doi clienti, se vor fi terminat.

De partea cealalta, CR-Z va fi un model sport motorizat de o propulsie hibrida, ce va incerca sa imprime o imagine mai dinamica acestui segment aparte al industriei auto. El va intra in productia de serie undeva in 2009 si, in mare, va avea cam acelasi design ca si conceptul, fapt care ne determina sa credem ca nu vor fi putini cei care se vor „bate” sa aiba o asemenea masina in garaj.

Cel putin la fel de importanta este insa vestea conform careia CR-Z va fi folosit ca baza de constructie pentru inca un model hibrid, de data aceasta fiind vorba despre o  masina familiala „globala”, cu care Honda spera sa mai diminueze din succesul inregistrat de Toyota Prius.
Vizualizari: 726