rss

Honda prezinta un nou dispozitiv de asistenta pentru mersul pe jos

  1. 10/11/2008
  2. Tags: Honda
    Vezi toate fotografiile (1)


    Honda Motor a prezentat cel de-al doilea dispozitiv experimental de mers pe jos care ajuta la sustinerea greutatii corporale pentru a reduce sarcina utilizatorului in timpul mersului, urcarii sau coborarii scarilor sau in timpul pozitiei semi-ghemuit. Honda incepe testarea in conditii reale pentru a-i evalua eficacitatea.

    Noul dispozitiv reduce sarcina datorata greutatii la nivelul muschilor si articulatiilor ( sold, genunchi sau glezne) prin sprijinirea unei partii a greutatii persoanei in cauza. Dispozitivul are o structura simpla ce consta intr-un scaun, cadru si pantofi, iar utilizatorul il poate purta doar atasandu-si pantofii si ridicand scaunul propriu-zis in pozitia corecta. Mai mult decat atat, un mecanism care dirijeaza forta exercitata de dispozitiv asupra centrului de greutate al utilizatorului si capacitatea de control in vederea asistarii fortei prin miscarea picioarelor-ambele inovatii unice Honda- face posibil ca dispozitivul sa ofere asistenta “naturala” in diverse posturi si in timpul diverselor miscari.
     

    Honda a inceput cercetarea unui asemenea dispozitiv in 1999 cu scopul de a oferi cat mai multor persoane mobilitatea de care au nevoie pentru orice tip de miscare. Honda a evoluat in ceea ce priveste programul pentru dezvoltarea studiului necesar in construirea unui astfel de dispozitiv prin intermediul programului avansat de robot humanoid al Honda, ASIMO. Aceasta cercetare a fost realizata de “Fundamental Technology Research Center of Honda R&D Co “.

    Pentru a evalua eficacitatea modelului experimental, Honda va testa dispozitivul in fabrica Saitama incepand cu aceasta luna.
    Vizualizari: 1025
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »