rss

Honda OSM Concept a fost prezentat la Londra

  1. 22/07/2008
  2. Tags: Osm concept, S2000
    Vezi toate fotografiile (5)

    Honda OSM (Open Study Model), care a debutat oficial azi in cadrul Salonului Auto de la Londra, este un concept roadster realizat de producatorul nipon, care prefigureaza viitorul coupe sportiv la marcii japoneze. Noul prototip este un studiu de design care promoveaza noua imagine ecologica a celor de la Honda, asa cum a tinut sa precizeze purtatorul de cuvant Honda, Steve Kirk.

    Scopul acestui proiect este crearea unui vehicul "Curat si Dinamic" - aceasta directie a fost urmata atat, la exterior, cat si la interior. Caracteristicile de baza ale lui OSM Concept sunt liniile fluide si rotunjite de la exterior, dar si blocurile optice fata unice care pornesc din dreptul grilei calandrului si se intind pana deasupra pasajelor rotilor.

    In habitaclu, se remarca ineditul tabloul de bord impartit in mai multe sectiuni, ce inglobeaza majoritatea instrumentelor de bord orientate catre sofer. Informatiile furnizate de computerul de bord sunt afisate pe un imens ceas central intr-o nuanta de albastru deschis pe fundal negru. Aceeasi nuanta de albastru se regaseste si in tapiseria din piele a scaunelor si panourilor usilor care includ si zone albe.

    Levierul schimbatorului de viteze al transmisiei semi-secventiale este amplasat central, existand posibilitatea de a schimba treptele de viteza cu ajutorul clapetelor montate in spatele volanului. Pe schimbatorul de viteza este montat un buton rosu pe care scrie "start".

    Steve Kirk a mai precizat ca OSM Concept este doar un studiu de design si nu a fost confirmat inca pentru productia de serie, iar pe de alta parte a explicat ca nu este vorba despre succesorul roadsterului S2000, desi avem de-a face cu o decapotabila.

    La standul Honda de la Londra mai sunt expuse hibridul sportiv CR-Z si FCX Clarity, masina care merge pe baza de celule de hidrogen.

     

    Vizualizari: 1132