rss

Honda lucreaza la primul motor V8

  1. 21/10/2008
  2. Tags: Acura, Honda, V8
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cand toate trendurile spun ca-i bine sa renunti la motoarele mari, Honda anunta ca va prezenta un propulsor V8, parca sa le faca in ciuda celor care apreciaza downsizing-ul atat de la moda in ultima perioada.

    Vestea a fost anuntata de Takeo Fukui, presedintele companiei, care a motivat decizia prin prisma faptului ca modelele Acura (pe care motorul va debuta) nu pot face fata concurentei germane fara un agregat V8.
    Declaratia oficialului nipon poate fi luata drept o palma incasata de gigantii de Detroit, care se grabesc sa scape de motoarele mari, ca dracul de tamaie, iar o companiei relativ mica acum se gaseste sa dezvolte unul.

    Fireste ca Honda se lauda cu tot felul de inovatii care vor tine consumul la cote decente, dar chiar daca noul propulsor nu va iesi tocmai eco-friendly, nu e problema: constructorul japonez are deja un consum de flota foarte apropiat de normele ce vor intra in vigoare incepand cu 2012.

    Fukui n-a dezvaluit care va fi primul model ce va beneficia de serviciile V8-ului, dar se pare ca este vorba de Acura RL, dupa care vor urma Pilot si Rigdeline.

    Nici despre puterea dezvoltata nu avem informatii concrete, dar putem sa spunem ca va fi peste 300 de cai (cat devolta motorul V6 de 3,7 litri), dar sub 500 (puterea agregatului V10-lui de pe urmatorul NSX).
    Vizualizari: 1212
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »