rss

Honda Insight se vinde peste asteptari

  1. 18/02/2009
  2. Tags: Honda, Insight
    Vezi toate fotografiile (1)


    Vanzarile de Honda Insight in Japonia au depasit target-ul lunar cu 200%. Cu pretul de 20,600 $, Insight este cel mai ieftin model hibrid, fiind justificat economic chiar si cand pretul carburantilor este scazut.

    Honda doreste introducerea modelului cat mai repede si in America, sperand ca vanzarile de pe aceasta piata sa fie la fel de ridicate ca cele de pe piata nipona. Vanzarile initiale nu vor fi foarte ridicate, avand in vedere contextul economic american, insa, constructorul priveste cu optimism evolutia modelului in viitorul nu foarte indepartat.

    Sub capota lui Insight se gaseste motorul de 1,3 litri cu 4 cilindri ce dezvolta 98 CP. Masina este dotata cu o cutie cu variatie continua, permitand motorului sa ruleze constant in regimul cel mai eficient. Sistemul IMA (integrated motor assist) contine un motor electric ce dezvolta 13 CP suplimentari alimentat de pachetul de baterii care inmagazineaza energia rezultata la franare. Consumul masinii este de 4,4 l/100 km, iar emisiile sunt de 101 g/km.

    Honda va introduce modelul pe majoritatea pietelor internationale in aprilie.
    Vizualizari: 1316