rss

Honda Insight: primele imagini

  1. 05/09/2008
  2. Tags: Hibrid, Honda, Insight
    Vezi toate fotografiile (5)


    Honda incearca de mai bine de un deceniu sa-i ajunga din urma pe cei de la Toyota si al lor Prius, care domina fara drept de apel nisa hibridelor accesibile.

    Au hotarat, deci, sa schimbe tactica, iar acum suntem in masura sa va prezentam primele imagini cu viitorul Insight.

    Se pare ca prin schimbarea de tactica cei de la Honda au cam inteles sa copieze Prius. Daca la vazul pozelor spion spuneam ca asemenarea putea fi o tactica, acum nu mai este nici un dubiu: spatele lui Insight este leit Prius, usile seamana si ele, doar cateva detalii sunt cu adevarat diferite, dar acestea nu fac diferenta.

    Este vorba de grila de inaltime mica, de farurile “intinse” mult pe aripi sau de forma bosajelor, elemente specifice modelelor Honda din ultimii ani.

    Diferentele cu adevarat importante intre cele modele vor fi de ordin tehnic. Pe cand Toyota anunta imbunatatiri importante ale tehnologiei folosite de Prius, Honda va folosi aceeasi transmisie IMA.
    Deci, nu la consum va incerca Honda sa-l intreaca pe Prius, ci la pret, noul model urmand sa fie cu cel putin 1.000 de dolari mai ieftin in SUA, cea mai mare piata pentru astfel de vehicule.

    Noul Insight va fi prezent la Salonul Auto de la Paris, iar in showroom-uri incepand din primavara anului viitor.

    Vizualizari: 1247