rss

Honda CRZ Hybrid Coupe intra in productie in 2010

  1. 10/02/2009
  2. Tags: CRZ, Honda, Hybrid Coupe
    Vezi toate fotografiile (1)


    Honda a decis sa pastreze pentru productia de serie coupe-ului CRZ Hybrid, in ciuda dorintei initiale de  a anula proiectul, astfel, masina va fi disponibila la sfarsitul lui 2010.

    Constructorul nipon doreste sa-i convinga pe potentialii clienti prin sportivitate si placere de condus, si nu prin faptul ca este o masina "verde". Initial Honda dorea sa ofere si o versiune non-hibrida a coupeului, insa, in momentul actual este mai importanta crearea imaginii de constructor eco, considera constructorul.

    CRZ primeste motorul de 1,8 litri de pe Civic, care dezvolta 140 CP. Sistemul IMA (integrated motor assist), ce contine electronica si bateriile, este acelasi de pe Insight, precum si platforma, pentru scaderea cheltuielilor de productie. Modelul va veni cu o cutie manuala, deoarece CRZ trebuie sa fie distractiv de condus si sa aminteasca de originalul CRX, a declarat un inginer Honda.

    In ultimul timp Honda a renuntat la caracterul sportiv, prin retragerea din F1, anularea lui NSX, cat si a unor modele cu tractiune spate ce ar fi purtat sigla Acura, astfel, CRZ este o gura de aer proaspat pentru fanii constructorului.

    Honda va mai introduce in 2010, alaturi de CRZ, si hibridul Fit.
    Vizualizari: 1333