rss

Honda Accord- 5 stele la EuroNcap

  1. 28/11/2008
  2. Tags: Accord, Crashtest, EuroNCAP, Honda
    Vezi toate fotografiile (1)


    Sedinta de teste de la EuroNCAP a inclus si noul model Honda Accord, care reuseste sa obtina rezultate bune in segmentul Large Family. Astfel, aceasta primeste 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4 stele pentru protectia copiilor si 3 stele pentru protectia pietonilor.

    EuroNCAP a publicat si rezultatele testelor efectuate tetierelor active ale scaunelor interioare, modelul Accord obtinand un rezultat de 2,26 dintr-un maxim de 4.

    Honda Accord dispune de urmatoarele sisteme de siguranta, care i-au facilitat obtinerea punctajului maxim in cadrul testelor EuroNCAP:

    Vehicle Stability Assist (VSA) mentine controlul la viraje, accelerare si manevre bruste prin actionarea franelor si modularea cuplului motor.

    Motion Adaptive EPS se initiaza in mod automat si detecteaza instabilitatea in conditii de aderenta redusa la virare si la subvirare.

    Versiunea Executive a gamei dispune de sistemul Advanced Driving Assist (ADAS) care se compune din trei tehnologii: Lane Keeping Assist System utilizeaza o camera pentru a detecta deviatia de la banda de circulatie, oferind in acelasi timp cuplu de virare; Adaptive Cruise Control (ACC) foloseste un radar pentru a mentine o distanta constanta fata de vehiculul din fata; Collision Mitigation Brake System (CMBS) monitorizeaza distanta dintre Accord si vehiculul din fata si avertizeaza soferul in momentul in care exista riscul unei coliziuni.

    Advanced Compatibility Engineering (ACE) include sasiul poligonal proiectat pentru a preveni deformarea cabinei prin distribuirea fortelor prin intermediul unor platforme.

    Vizualizari: 1104