rss

Honda a vandut echipa de Formula 1

  1. 06/03/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Honda, Honda f1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorul japonez de automobile Honda Motor a anuntat, astazi, ca a vandut echipa de Formula 1 directorului acesteia, inginerul britanic Ross Brawn.

    "Ca urmare a acestei vanzari, proprietatea echipei ii revine domnului Brawn, care intentioneaza sa faca totul pentru ca team-ul sa concureze in acest an in Campionatul Mondial de Formula 1", se arata intr-un comunicat al constructorului Honda, care nu a dezvaluit valoarea tranzactiei.

    Ross Brawn, in varsta de 54 de ani, s-a alaturat echipei Honda din 2007, dupa ce a lucrat anterior la Ferrari, Benetton, Jaguar si Arrows.

    "Suntem foarte bucurosi ca i-am putut vinde echipa lui Ross Brawn, cu care am trait provocarile competitiei in F1, si ii suntem recunoscatori pentru decizia sa", a declarat Hiroshi Oshima, responsabilul diviziei automobilism la Honda, citat de Mediafax.

    Honda si-a anuntat, la 5 decembrie 2008, retragerea din F1, cauzata de criza economica mondiala. In 2008, aceasta echipa a terminat Campionatul Mondial pe locul noua in clasamentul constructorilor.

    Sursa: Bloombiz

     

    Vizualizari: 869