rss

Hidrogen oriunde, oricand

  1. 01/05/2007
  2. Tags: H2Gen, Hidrogen-Car
    Vezi toate fotografiile (1)
    Este visul oricarui ecologist si producator al acestui combustibil, insa, desi apa este cea mai raspandita resursa a planetei (si singura inepuizabila), tehnologia actuala de efectuare a electrolizei (despartirea atomilor de oxigen de cei de hidrogen) consuma mai multa energie decat creeaza.

    Totusi, o companie americana din Virginia crede ca a gasit raspunsul la acest impediment.

    H2Gen se numeste ea si este firma care a reusit sa dezvolt un sistem care, in cei mai simpli termeni cu putinta, este capabil sa „suga” hidrogenul direct din mediul inconjurator.

    Neintrand in amanunte pe care nici noi nu le-am intelege, mentionam ca mult mai important este faptul ca o statie Chevron din Orlando a achizitionat deja unul din aceste aparate si il testeaza in aceste momente capacitatea de a produce hidrogen chiar la locul de distributie.

    Daca toate vor merge ca pe roate, atunci vom consemna inca un obstacol indepartat din calea dezvoltarii acestei tehnologii – problema transportului acestei surse de energie.

    In plus, H2Gen declara ca procesul dezvoltat in laboratoarele sale este de sase ori mai eficient decat electroliza conventionala. Incet-incet, ne pregatim sa inmormantam inventiile lui Otto si Diesel...
    Vizualizari: 976