rss

Hibrizii lui Toyota ating pragul de 100.000 de unitati vandute

 1. 03/09/2007
 2. Tags: Hibrid, Toyota
  Vezi toate fotografiile (1)
  In Europa vehiculele hibride nu sunt inca apreciate la un nivel comparativ cu SUA, insa numarul unu mondial face ce face si ii iese pasenta si aici, anuntand vanzarea a 100.000 de asemenea autoturisme (Toyota si Lexus) de la introducerea lor pe piata (eveniment consumat in 2000).

  Surprinzator sau nu, mai mult de jumatate din aceste masini s-au vandut in ultimele 13 luni, semn ca europenilor cocheteaza din ce in ce mai mult cu ideea de a epata din spatele volanului unei masini care zumzaie in trafic.

  Evident, cel mai vandut hibrid a fost Prius, model care si-a gasit peste 73.000 de cumparatori pe pietele europene, in timp ce modelele Lexus au ajuns si ele la pragul de 27.000 de unitati.

  “Aceste rezultate demonstreaza o schimbare dramatica a orientarii europenilor catre automobilele mai ecologice, ce ofera un consum de combustibil redus pe parcursul unor calatorii confortabile si rapide”, a declarat Thierry Dombreval, presedintele executiv al Toyota Europe.

  Cu rezervele de rigoare (la urma urmei, s-a demonstrat ca Prius nu este nici atat de economic si nici atat de ecologic pe cat se spune), mai punctam faptul ca Toyota se asteapta sa vanda anul acesta aproximativ 44.500 de vehicule hibride in Europa, o cifra mica dar importanta in atingera target-ului final: 1 milion de asemenea produse comercializate la nivel mondial, pana in 2010.
  Vizualizari: 668