rss

Hibrizii lui Chrysler intra in productie

  1. 23/08/2008
  2. Tags: Aspen, Chrysler, Dodge, Durango, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primele modele cu propulsie hibrida ale numarului trei american – Dodge Durango si Chrysler Aspen – au intrat in sfarsit in productie la fabrica Newark din Delaware, urmand a oferi un consum cu 25% mai mic decat al versiunilor motorizate de agregate pe benzina.

    Ambele au sub capota un Hemi V8 de 5,7 litri, ajutat de tehnologia dezactivarii unei parti din cilindri si de un sistem hibrid de tip two-mode sa intretina interesul americanilor pentru SUV-uri, in ciuda preturilor mari la petrol.

    Sistemul, dezvoltat impreuna de GM, Daimler si BMW, integreaza o transmisie automata ce foloseste rapoarte specifice pentru motorul pe benzina si pentru cele doua motoare electrice, permitand masinii sa functioneze fie pe baza primului, fie doar cu componenta electrica in prim-plan, fie folosindu-se de ambele in acelasi timp.

    Atunci cand cele doua entitati sunt in functiune, sistemul de propulsie al lui Aspen si Durango Hybrid poate dezvolta 385 CP si 515 Nm, suficient pentru a imprima masinilor acceleratii viguroase si pentru a asigura o capacitate maxima de tractare de aproximativ 3 tone.

    In plus, preturile SUV-urilor sunt oarecum decente data fiind complexitatea tehnica si costurile destul de mari de fabricatie, americanii cerand 45.340 de $ pe Durango si 45.570 de $ pe Aspen.

    Vizualizari: 1153