rss

Hibridul plug-in Hyundai Blue-Will se prezinta la Seul

  1. 26/03/2009
  2. Tags: Blue-Will Concept, Hyundai
    Vezi toate fotografiile (4)

    Constructorul coreean isi umfla muschii in segmentul hibrizilor si va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Seul un concept plug-in, denumit Blue-Will, care incorporeaza tehnologia ce va fi folosita de viitoarele modele Hyundai.

    Hyundai Blue-Will, care va rivaliza cu modelul consacrat Toyota Prius si noul Honda Insight, este propulsat de un motor din aluminiu cu injectie directa de benzina de 1,6 litri care este cuplat la o transmisie de tip CVT (Continuously Variable Transmission) ?i la un motor electric de 134 CP.

    Energia electrica este stocata in seturi de baterii Litiu-Polimer amplasate sub rezervorul de combustibil pentru a maximiza spatiul destinat bagajelor. Noul prototip plug-in de la Hyundai se mai distinge prin farurile realizate din PET-uri reciclate si din plastice biodegradabile, acelasi material fiind folosit la interior si la capacul motorului.

    De asemenea, Blue-Will dispune de un acoperis panoramic din sticla ce gazduieste celule solare care genereaza suficienta electricitate pentru alimentarea sistemului de ventilatie, cu conditia ca cerul sa fie senin.

    Mai multe detalii vor fi furnizate de Hyundai in momentul prezentarii conceptului la Seul.

     

     

    Vizualizari: 858