rss

Hennessey vinde un Viper de 1200 CP!

  1. 13/05/2008
  2. Tags: Hennessey, Venom
    Vezi toate fotografiile (4)
    Oricine intreg la minte isi va da capul pe spate si va scoate din cavitatea bucala un “Normal!” atunci cand va fi intrebat daca Dodge Viper are suficienta putere pentru a-ti albi parul, insa sunt si oameni pe planeta aceasta care nu pot concepe viata daca nu creeaza ceva cu totul si cu totul demential.

    Asa este, spre exemplu, John Hennessey, creatorul companiei de tuning care ii poarta numele si omul care are acum de vanzare un Viper de 1.200 CP.

    Hennessey Performance modifica aproape orice masina sport sau cu pretentii sportive ce va trece prin minte, de la Chevrolet Corvette, Jeep Grand Cherokee SRT8 si Dodge Challenger la BMW 135i, Bentley Continental si Porsche Cayenne; totusi, de departe cele mai spectaculoase produse sunt cele bazate pe muscle-car-ul Dodge Viper, reunite sub seria sugestiv denumita “Venom”.

    Iar “cel mai cel” dintre ele este chiar modelul de care vrea sa “scape” acum Hennessey, un Viper Venom 1000 Twin-Turbo de culoare verde-praz creditat cu o acceleratie 0-100 km/h in numai 2,25 secunde. Da, asta inseamna ca viitorul client va putea matura pe jos chiar si cu un Bugatti Veyron pana la aceasta viteza si... dincolo de ea, Venom fiind in acest moment detinatorul recordului de sprint pana la 320 km/h (20,3 secunde, cu 4,1 secunde (!) mai repede decat supercar-ul Bugatti).

    Cum s-a ajuns aici? Va vine sa credeti sau nu, destul de simplu: giganticul propulsor V10 de 8,4 litri avea si asa rezerve imense de putere, insa specialistii americani au vrut sa fie siguri ca vor obtine o putere ridicola, asa ca l-au dotat cu doua turbocompresoare.

    Cei 1.200 CP rezultati sunt (aparent) tinuti sub control de cateva solutii tehnice absolut necesare – un bodykit aerodinamic complet (spoilere, praguri si un foarte prezent eleron posterior), o suspensie ajustabila gandita de inginerii lui KW, frane Brembo speciale si roti cu jante ultrausoare – insa asta nu inseamna ca masina se va comporta mai pasnic decat o babuta iesita la cumparaturi.

    Ce mai conteaza insa – in afara de faptul ca veti putea castiga o groaza de pariuri la curse mai mult sau mai putin legale, sansele sa impartiti gloria cu un alt posesor de Viper Venom 1000 TT sunt extrem de mici: doar 24 de masini la fel ca aceasta vor fi fabricate anul acesta...
    Vizualizari: 1774